Готвачките Искра Цацарова и Мария Соколова. |
Между 5 и 6 гозби
на ден си избират ежедневно работниците на "Горубсо-Златоград", които
се хранят безплатно в стола. До 6 ястия са само второто, но задължително има
два вида супи и десерт. Било компот или макарони на фурна, издава Елена Пунева,
която е домакин и управител на стола. 7 жени на две смени работят в него и се
грижат закуската, обедът и вечерята да са навреме приготвени, за да не влизат
гладни хора в рудниците, а и след тежкия труд излизащите да не се
прибират пак гладни вкъщи.
Между 480-500
купона на ден вървят, закуската е в 6.30 часа - при нея винаги има супа и чай,
салам, сирене, маслини. Миньорите си вземат и допълнителна закуска от питка със
салам, обяснява Мария Соколова, която е помощник -готвач и работник в кухня. И
вече е навъртяла 11-години стаж само в тази сфера. Вечерята пък е в 22.30 часа,
получава я излизащата от рудниците втора смяна и третата, която тепърва ще
отива на работа.
За последните 10
години кухнята не е спряла за нито един ден и винаги предлагаме топла храна
вмята Елена Пунева. А във вторник на обяд менюто показваше, че тук месото не се
жали и се залага на многообразието. Работниците имаха възможност да избират
между фасул, леща и супа топчета, а за второ - между: пиле фрикасе, пиле с
ориз, кюфтета по чирпански и стар фасул със свинско. Десертът пък бе компот.
Доволни сме, няма
как при толкова ядене да тръгнеш гладен, категорични са Янко Гавазов и Ангел
Богданов от участък "Мързян". Същото потвърждава и цялата им смяна,
която се стяга да влезе в
мината.
Ани ЛЮБЕНОВА
Няма коментари:
Публикуване на коментар