четвъртък, 12 юни 2008 г.

37 МЕТРА ПОЛЕТ! МОТОРИСТ СЕ ЗАБИ СМЪРТОНОСНО В ТАБЕЛА

* Ставаме безкомпромисни при неспазване на закона за движение по пътищата, категорични са от полицията

21-годишен моторист се блъсна смъртоносно в стълб на крайпътна указателна табела в четвъртък. Около 19.45 ч. на новоизградения път от село Чепинци към Рудозем, на лека дясна крива рудоземчанинът С. С. с мотоциклет “Кавазаки 3X7 Нинджа”, по време на изпреварване на други мотоциклети, с които се движи в колона, изгубва контрол над двуколесното превозно средство и се удря в бордюра от лявата страна на пътното платно. Следва блъскане в метална тръба на крайпътна табела, което му коства живота. От удара тялото на момчето заедно с мотоциклета е излетяло на 37 метра, което говори за огромна скорост, посочи вчера шефът на ОД Полиция в Смолян, комисар Кирил Хаджихристев. И заяви, че униформените на пътя стават безкомпромисни по приложението на закона за движение по пътищата.
Младите управляват мощни мотори, движат се с несъобразена с пътните условия скорост и грубо не спазват закона, което води до смърт, подчерта той. Каската на младежа въобще не е изпълнила функцията си, изхвърчала е при удара, което говори, че не му е била по размер, което също е недопустимо. Но главната причина за ПТП-то е движение с несъобразена скорост. Веднага след инцидента С. С. е транспортиран от екип на спешна помощ във ФСМП-Рудозем, където е починал. Тялото му е приведено в МБАЛ-Смолян за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство.
Но май и юни месец са особено рискови всяка година заради развихрилите се сред младежите страсти към високите скорости на колите и моторите.
Освен моторизираната групичка в Рудозем, подобна има и в Смолян, а най-вероятно и в останалите общини на областта, което пък е предпоставка за ПТП-та заради нежеланието на младежите да бъдат нормални водачи на пътя.
Лили БЛАЖЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар