вторник, 12 юни 2012 г.

В ОбС-ДЕВИН: ОБЩИНАРИ ИЗКЛЮЧВАТ СЛУЖЕБНИ ДЖИЕСЕМИ, САБОТИРАТ ЗАСЕДАНИЯ

Живко Чепишев
Част от общинските съветници в ОбС-Девин не вдигат служебните си джиесеми, които Общината им плаща, с което саботират заседанията на комисии. От началото на мандата всички сме получили джиесем карти, в група сме и са ни дадени затова, за да обсъждаме дейността си, заяви вчера ОбС-председателят Живко Чепишев. Община Девин ни поема сметките по тези телефони, но част от съветниците след заседанието на 22 май не си вдигат телефоните. Други пък са ги изключили, заяви той. Вероятно става дума за някои от 8-те общинари, които напуснаха демонстративно заседанието, на което бе свален тогавашния им председател Михаил Дамянов. Въпреки, че част от малцинството обявиха, че ще работят за Общината, както са се заклели при встъпване в длъжност миналата есен и ще дойдат на заседанията за решаване нейните проблеми.
Председателят на комисията по здравеопазване в общината Бинка Иванова пък си е подала оставката като председателстващ. На нейно място още на първото заседание ще се избира нов човек, тъй като комисията е една от най-важните за Девин заради закритата болница и ангажиментите, които общинските съветници имат към населението в тази насока.
Стягаме заседание за 18 юни, но все още не могат да проработят нормално комисиите, които трябва да гледат материалите от докладните, които ще се разглеждат, подчерат Живко Чепишев.
Ани ЛЮБЕНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар