вторник, 26 юни 2012 г.

ВСИЧКИ НОСИМ "СТАРИТЕ СИ САМАРИ"

Позиция

По повод на препоръката, която ми отправя депутатът г-н Ариф Агуш, чрез вестник “Родопи ВЕСТ”, в броя му от 19-21.V.2012 год.
На г-н Ариф Агуш ще му кажа, че всички ние носим “старите си самари” - както аз, така и той. Всички сме обременени с миналото си. Ще го помоля, да спре да хули ДС /Държавна сигурност/! И ще му препоръчам, да се огледа в своята си къща, дали някой не е бил агент на “тази омразна” ДС.
С него нямаше да говорим сега за Барутин, ако е била удовлетворена преди години молбата на околийския управител в Девин, ”да намали състава на помашкото население в Девинско с 23 000 души”.Но тогава, по молба на Дружба “Родина”, Христо Караманджуков и генерал Каишев се застъпват пред правителството това да не се допусне. За това Ви моля, г-н Агуш, ”не богохулствайте” по адрес на “Родина”. Това са светли и чисти личности. Все пак мога да Ви разбера, защото Вие не сте родени и не сте живяли в Родопа планина и Ви е далечна душевността на родопчанина.
Моля Ви още, г-н Агуш, да не се опитвате да оказвате влияние на един сериозен държавен, независим орган, какъвто е прокуратурата! Ако иронизирам някой, то иронизирам Вас и тези, които Вие използвате, за да упражнявате натиск върху уважаваната от мен държавна институция.
Никола ПРОСТОВ
/бивш началник на ДС в Смолян/

ЗАБ.: Заглавието е на редакцията на вестника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар