вторник, 26 юни 2012 г.

МИТИНГИТЕ СА ЗА ОПОЗИЦИЯТА, А УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА - ЗА ДА РАБОТЯТ

В Девин имало митинг за болницата, така някои нарекоха срещата в местното читалище, организирана от представители на ГЕРБ. Явно те не знаят, че опозицията прави митинги, тя няма други правомощия, освен тези да критикува. А в Девин са си разменили ролите. И вместо да управляват и да дърпат лостове, с които да отворят местната МБАЛ, която вече второ лято е с пуснати кепенци, депутатите от властимащата партия - двама настоящи и един европейски, обясняват какво трябвало да направят кмета или общинските съветници или някой си друг. Но не и те самите, които иначе имали готовност да съдействат.
Че лозето не ще молитва, а мотика, българите го знаят вероятно далеч преди времето на хан Крум, когато изкоренили лозята, за да не ни влече чашката. И ако е било кметска работа или съветническа, още предишният екип щеше да я е свършил. А след като и сегашната местна власт е в киреча заради болницата, ясно че проблемът не е в нейния телевизор. А в самата система, не случайно малките болници в държавата издишат. И то не от сега - пример рудоземската, която първа пусна кепенци, а кметът й беше от ГЕРБ. Последва я девинската, златоградската се гърчи в колапс, а в Мадан колкото и да си траят, се чува чак в Смолян, че не са на розов хал.
Това да се сетят управляващите от ГЕРБ. И вместо митинги - да коват закони, които да оздравяват болници, защото по конституция здравеопазването ни е безплатно и достъпно. Но такова беше преди 1989 г., не и сега!

Няма коментари:

Публикуване на коментар