събота, 2 юни 2012 г.

СЛЕД ВЛОЖЕНИ ПАРИ ПО ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ: НИЩЯТ ЕКСКМЕТ ЗА РЕМОНТ НА СОУ


Разследват бивш кмет на Неделино за ремонта на СОУ "Св. св. Кирил и Методий", научи "Родопи ВЕСТ". Полицията вече е правила проверка на случая по разпореждане на Районната прокуратура в Златоград от началото на 2011 г. И в резултат на проверката вече има образувано досъдебно производство от 22 май. А случаят е възложен на следствието към Окръжна прокуратура заради сложнастта на казуса, заяви вчера говорителят на държавното обвинение прокурор Иван Спиров. Производството е образувано срещу Здравко Димитров като длъжностно лице - дали не е сключил съзнателно неизгодна сделка за ремонта на училището. И дали от това не са произтекли щети за Общината. Това ще проверяват органите, договорът е от 2007 г., а вложената по него инвестиция е от порядъка на 600 хил. лв., сочат от прокуратурата.      
Ще се проверява как е изиграна процедурата по обществената поръчка, но е още рано да сочим резултати, вметнаха вчера от прокуратурата.
Училището е в плачевно състояние, след подобен ремонт, заяви пък кметът на Неделино Стоян Беширов.
5 години след него, изолацията е поддала, а по договор има 25 годишен срок, в който фирмата-изпълнител дава гаранции за обекта, напомни той. Колкото до избора на самия изпълнител думата е на следствието.
Анета Тодорова     

Няма коментари:

Публикуване на коментар