вторник, 1 ноември 2011 г.

ПРИ ВОТА В НЕДЕЛЯ - КУПУВАТ ГЛАСОВЕ В СМОЛЯНСКО, СИГНАЛИТЕ НЕ СЕ ПОТВЪРЖДАВАТ

Купуват гласове в Смолянско, сигналите за това валят от почти всички краища на областта. А алъш-веришът върви от пари до храни, но някъде минава и с принуда, разказват очевидци на тазгодишната изборна кампания за президент и кметове на населени места.
Общо 4 сигнала за нарушения са постъпили в ОД МВР - Смолян, в изборния... ден - пълномощник на коалицията на Цветалин Пенков е подал 3 сигнала в РУП - Девин, за купуване на гласове - по един в село Брезе, в девинския кв. Настан и в с. Грохотно. След извършените проверки, според ОД на МВР-Смолян, сигналите не се потвърждават.
РУП - Смолян, пък проверява сигнал за купуване на гласове в смолянския кв. Устово. Материалите от проверката ще бъдат предадени на прокуратурата, уточняват от полицията, но не казват от кого е подаден.
Не са констатирани нарушения на обществения ред, няма задържани лица за престъпления, свързани с изборите, сочат още от ОД на МВР. А представители на централни медии излъчваха бодри репортажи от площада пред Община Смолян или пък от Стария център на града, но никой не се навря по секциите да види как, аджеба, се гласува. Чии са джиповете, за които алармират представители на един или друг участник в изборите. И защо коли за по 200 бона със столични регистрации паркират на два метра от вратата на секцията, пътуващите във возилото трима или четирима си стоят вътре с часове, а един от добре облечените мъже привиква на спявка председателката на комисията, която излиза на няколко пъти. След което едно от гологлавите момчета хуква към квартала, а след минути от там на прибежки към секцията тръгва потокът от хора. Как са мотивирани, може само да се досещате, а ние не желаем да ви светваме по въпроса, защото ще ви загорчи от демокрация.
От понеделник пък до 17 ч. в неделя в ОД МВР - Смолян, са издадени общо 233 удостоверения за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок български лични документи. Хората са искали да се снабдят с тях, за да могат да гласуват, както им позволява законът. Такова нещо имаше и преди реалните избори миналата седмица. Сега само в ОД на МВР - Смолян, са извадени 77 броя - или най-много. За Мадан те са 63, за Златоград - 46, Девин - 27, а в Чепеларе - 20 броя. Само в неделя са извадени 32 удостоверения, отчита полицията.
Стоянка ЖИВКОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар