вторник, 20 март 2012 г.

НАЖЕЖАВАНЕ НА СТРАСТИТЕ С ДОНОС-ДЕКЛАРАЦИЯ УДРЯТ ОБЛАСТНИЯ


инж. Стефан Стайков и Николай Мелемов
 
 
 Опитват да свалят областния управител на Смолян инж.Стефан Стайков с доноси. И то анонимни, какъвто е вчерашната декларация, разпратена незнайно от кого до медиите още в 4.57 часа сутринта. Местните издания и кореспонденти в Смолян осъмнаха с шокиращия текст, пратен и до премиера на Република България Бойко Борисов и МВР-министъра Цв. Цветанов. В нелицеприятни краски е обрисуван областният управител, който “изказва грубоватото си отношение към мюсюлманите в областта”, той е винен, че заедно с бившия си заместник и настоящ депутат Недялко Славов, под давление на ДПС и обръча им от фирми месец преди изборите е прокарал проект за 952 хил.лв. по линия на бедствията и авариите в полза на структурите на ДПС и така кандидатът на ГЕРБ за кмет на Девин Юлиян Семчев е загубил вота. Инж. Стайков не взел “никакво участие” и не подкрепил и кандидата за кмет на Смолян Николай Мелемов и предлагал кандидат за кмет, който не бил свързан изобщо с ГЕРБ, сочи още писанието.
С “тураници” пък се обръщал към членовете на партията, а областната управа бил превърнал в ЕООД-дружество, а това са само част от прегрешенията, изтипосани на два листа в декларацията под формата на 11 обвинителни точки.
Електронното писмо до вестниците идва в ранния час от имейл на ГЕРБ-Смолян, със знаците и логото на ГЕРБ заедно с данните под форма на имейл, телефони и дори с пожелания за хубав ден от името на Димитрина Павлова от пресцентъра на ГЕРБ.
Малко след началото на работния ден - още преди 10 часа, самата тя разпраща имейли, в които пише, че ПП ГЕРБ не стои зад съдържанието на декларацията, а имейлът й е друг. При запитване от наша страна как е станала тази грешка, г-жа Павлова обяснява, че някой нарочно се опитал да я изпрати така, че декларацията да изглежда пусната от пресцентъра, но не било така. Не била излязла и от общинската организация на ГЕРБ, но за представители на областната структура тя не можела да коментира.
Злонамерено е, някой злоупотребява с цяла политическа партия, не е от офиса на ГЕРБ, ще разследваме ситуацията, депозирал съм в полицията и прокуратурата искане за проверка, обяви самият областен управител инж. Стефан Стайков. Това са клевети не срещу мен, а срещу институцията, няма да позволя държавната администрация да се подлага на такава гавра, заяви той. И не скри, че съзира зад подобни инициативи хора с икономически интереси, които бил ударил през пръстите и те сега му отмъщавали.
Ръководството и партия ГЕРБ нямат нищо общо с тази декларация, заяви и областният координатор на ПП ГЕРБ Николай Мелемов. И категорично заяви, че те застават зад областния управител.
Когато имаме да казваме нещо, го казваме открито, ясно и конкретно, а не да се крием и да пращаме анонимки. От тук нататък може да се очакват подобни манипулации, защото наближават избори, бе категоричен кметът на Смолян.
Ще търсим намесата на прокуратурата, за да се разкрие подателят на декларацията, която без подпис е анонимна, коментира и депутатът Недялко Славов, който заяви, че не иска да влиза в подробности и да коментира съдържанието й, в което е набъркан като лобист и то за ДПС. Бедствията и авариите не са ми били ресор и се управляваха от другия зам.-областен управител, но такива провокации ще има много. Имам някои предположения кой може да стои зад декларацията, от тези позиции сме накърнили не малко политически и икономически интереси, напомни той.
Брожението в ГЕРБ обаче е факт, щом като има разпознаване на почерка, оставен от пишещите декларацията. Че страстите ще се нажежават предизборно, също е вярно. А че се целят в стола на областния и то от миналата година насам, е всеизвестно. Тонът обаче и подмятанията по негов адрес в тази декларация са стигнали и до обикновена пошлост, с която не си струва човек да се цапа, като я препечатва и афишира.
Ани ЛЮБЕНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар