четвъртък, 9 май 2013 г.

С 500 ЛВ. ГЛОБА ОДРУСАХА "АТЕНТАТОР" С ПИРАТКИ СРЕЩУ ДОРА

500 лв. глоба отнесе вчера от Районния съд в Чепеларе 45-годишният Анастас Анастасов, мятал пиратки срещу водача на листата на БСП за предстоящия вот Дора Янкова. Мъжът застана пред Темида след като полицията го закопча предния ден и го прати в ареста за 24 часа заедно с 6 години по-възрастния от него Красимир Узунов. Двамата се оказаха замесени в скандално хвърляне на пиратки по време на предизборен митинг на социалистите, за което алармираха медията ни още същия ден възмутени чепеларци. И дори обявиха, че това си е чист атентат срещу водача на листата на Коалиция за България. Хората обявиха, че цялата работа е на чепеларските "братя Галеви",  но отказаха повече подробности - какви са буйстващите, както и кой се крие зад това прозвище. Само вметнаха, че изпълнителите са били назначени по програмите за временна заетост към Общината. Не е ясно обаче ако е така, защо не са били на работа, след като 7-ми е работен ден за всички. Данните впоследствие потвърдиха и от щаба на Коалиция за България, който изпрати протестна декларация до различни инстанции с очакване да се сезират.  
Междувременно още във вторник полицията потвърди случая, с обяснения че пиратките са хвърляни от съседния на проявата двор, в който почерпена компания от 3-4-ма човека са празнували. Заради грубото нарушение на обществения ред за 24 часа са  задържани Анастасов и Узунов, на които са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство.
Вчера съдът в града под Мечи чал потвърди, че Анастасов е извършил непристойна проява на обществено място, хвърляйки пиротехнически изделия на площада пред читалището. С което, според магистратите, е предизвикано силното възмущение и недоволство на граждани-участници в срещата. Санкцията по Указа за борба с дребното хулиганство за родопчанина е 500 лв.
Остава обаче открит въпросът дали хулиганствалите същия ден са били на работа и ако не са - защо.
 

Жулиета МЕТОДИЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар