четвъртък, 16 май 2013 г.

БРАТ ПРИЗНАВА, ЧЕ МЪСТИ С ПОЖАР НА БРАТ СИ




ПРИ РАЗСЛЕДВАНЕ НА ПАЛЕЖ В БОСТИНА



*63-годишният Стефан Вълчев от смолянското село Бостина отива на съд за умишлен палеж, извести във вторник Окръжна прокуратура – Смолян, която внесе срещу него обвинителен акт.


Според държавното обвинение родопчанинът е предизвикал пожара на 24. 10. 2012 г., когато около 11: 00 часа, в Бостина, лумна пожар в първия жилищен етаж от масивна триетажна къща. Сградата е обща съсобственост на самия обвиняеми и братята му Анастас Вълчев, Васил Вълчев и Костадин Вълчев. Още тогава огнеборците останаха изумени от мястото, от което е тръгнал огънят, което недвусмислено им подсказа, че става дума за умишлено действие. А полицията подхвана разследване, при което лъсна недобросъседски отношения между братята.
Вследствие на палежа е опожарено имущество и са нанесени вреди за 977 лева, сочи експертизата. Имало е реална опасност пожарът да се разпростре и върху друга къща-близнак на запалената. 
В хода на разследването обвиняемият Стефан Вълчев се признава за виновен. Заявява, че е извършил палежа, за да отмъсти на брат си Анастас Вълчев, с когото е във влошени взаимоотношения, посочи говорителят на Окръжна прокуратура Иван Спиров. Човекът разказал, че е целял дори да се самозапали, задуши и самоубие като изгори заедно с къщата.
Това обаче не смекчава пораженията, които е нанесъл, твърдят разследващи. Думата обаче ще има съдът, а за подобен вид престъпления се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години.

Лили БЛАЖЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар