сряда, 24 август 2011 г.

СЛЕД ПУБЛИЧНА ПРОДАЖБА: 200 ПРИНУДИХА КМЕТ ДА ОБЯВИ ПЕЧЕЛИВШ С ПО-МАЛКО ТОЧКИ

Райчо Данаилов продава школото в село Оряховец, според условията в конкурса - 100 точки набра фирмата на приближения му общинския съветник Росен Инджов, но местните не са съгласни, заяви вчера Венко Фиданов от ГЕРБ, който своевременно е поискал спиране на конкурса     

Протестиращите срещу кмета Данаилов
 Над 200 души нахлуха вчера в кабинета на кмета Райчо Данаилов след отваряне на офертите за продажбата на част от училището в село Оряховец, община Баните. Хората блокираха Общината, недоволни от класирането на печелившите и настояха общинският кмет на Баните да пусне заповед, в която да обяви за спечелил конкурса фирма "Елитекс" на Богдан Богданов, разказа общинският съветник и лидер на ГЕРБ в общината Венко Фиданов. Той на няколко пъти се възпротиви срещу продажбата на школото още в предишния мандат на областната управа и чрез областния д-р Петър Фиданов сполучи да запази целостта на строеното преди от местните хора училище. Част от него обаче бе дадена за цех, именно за него е обявена публичната продажба.
Веднага сезирахме преди ден областния управител инж. Стефан Стайков, който изиска заповедта за продажба и преписката по случая с имота, но още не я е получил, информира Фиданов. И е категоричен, че условията на конкурса са подготвени, за да ги спечели настоящият общински съветник от ДСБ Росен Инджов. Самият Инджов не присъствал на отварянето на офертите, а пратил като свой пълномощник съпартиецът си от общинската листа, който е и зам.-председател на ОбС Беро Ириков да го представлява. Не му бе редовно пълномощното, но в Баните всичко става, лаконични бяха очевидци на случая.
98 работни места е предложил Инджов, което е невъзможно практически за помещенията, това са заявили и от Инспекцията по труда. Настоящият наемател Богдан Богданов с фирма "Елитекс" има в тях към 60 работници, посочиха от Оряховец. 125 хил. лв. с 5 хил. лв. повече от него е предложил цена за обекта Инджов, но никъде не е ясно в какъв период от време ще прави заложените си инвестиции, коментира Фиданов. И сочи, че шивачки са му показали фишовете със заплатите си с 1110 и 1200 лв. , докато жените, които работели в цеха на Инджов се оплаквали че работят за по 130 лв. заплата. Работели по 12-15 часа затова бягали в "Елитекс", което накара Райчо Данаилов и подкрепящия го общински съветник Инджов да вземат мерки и да започнат продажба на цеха, подчерта Фиданов, който от 5 г. се наема от Богданов.
Въпреки, че вчера фирмата на Инджов получи 100 точки, а тази на Богданов 68, според условията, с натиска отвън на възмутените хора, кметът вместо да спре конкурса издаде заповед, че печели "Елитекс". В последствие заяви, че загубилият ще обжалва, което ще рече, че временно се охлаждат страстите, но не се взема правомерно решение, подчерта още Фиданов.
Ани ЛЮБЕНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар