неделя, 2 октомври 2011 г.

БСП-УПРАВАТА ОТЧИТА ИНВЕСТИЦИИ, БЕЛЕЖИ НОВИ ПОЛИТИКИ

В ХАСОВИЦА, ПИСАНИЦА, КОКОРОВО И ОРЕШЕЦ


* Ще съживяват бившата есперантистка станция, заложена по времето на предишен син градоначалник * Кмет с кафене заради туристите искат в Хасовица

Дора Янкова в село Кокорово

 Кандидатът за кмет на община Смолян Дора Янкова и кандидатите за общински съветници от листата на БСП инж. Атанас Устабашиев, Михаил Генчев, Петър Харадинов, Стефан Сабрутев, д-р Нина Шехова, Евгений Атанасов, Арсен Маслев и Захари Батинов проведоха вчера срещи в селата Писаница, Хасовица, Кокорово и Орешец. Отчет за свършеното през мандата в общината и в конкретните села направиха Янкова и досегашните съветници. Навсякъде те са посрещани радушно, с благодарност за изпълнените приоритети и с пожелания за нов успешен мандат.
В село Писаница Дора се ангажира със средства на общината да бъде изграден 300 м нов, довеждащ водопровод от PVC  тръби, които вече са доставени в селото. Така ще се подмени част от старата мрежа, строена през 1932 г. С нарочно писмо до ВиК- Смолян, Общината ще поиска профилактика
на водоемите и евентуален ремонт на вътрешните водопроводи, както и редовно отчитане на водомерите. Ще се търси и партньор за разработване на бившата почивна есперантистка станция, която е станала част от  залога за  кредит за автобусите на “Рожен Експрес”, взет още по времето на предшественика й.
В село Хасовица кандидатът на социалистите представи постигнатите резултати в изминалия мандат, привлечените инвестиции и приоритетите за бъдещ мандат. Местните хора поискаха от кмета в селото да се разкрие кафене, тъй като туристическият интерес е много голям. Почти всички къщи са изкупени, а в летните месеци населението се увеличава десетократно. Жителите на Хасовица не без гордост показаха, че следят в медиите успехите на Дора Янкова и изявите й като председател на Сдружението на общините.
И в селата Кокорово и Орешец кандидат-кметът на БСП и кандидатите за съветници направиха отчет за направените инвестиции в двете селища. Общата им сума е повече от половин милион или 541898 лв. Средствата са основно за ремонт и поддръжка на пътя от Влахово до Орешец, аварийно-възстановителни дейности, ремонт на общински сгради и др. В същото време постъпленията от данъци и такси от двете селища възлизат на 1639 лв. за четирите години или по 410 лв. на година, но благодарение на солидарността в общината, град и селища се развиват успоредно.  “Ако ние разчитахме на данъците от селата, нямаше да можем да плащаме и кметската заплата”, обясни Янкова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар