вторник, 3 април 2012 г.

В НАЙ-БЕЗРАБОТНИЯ РЕГИОН:8% РЪСТ ЗАЛАГА "АМЕР СПОРТС" ЗА 2012-a

* Най-успешната компания за м.г. не случайно спечели приза “Инвеститор на година” за 2011 г., вложила 7.7 млн.лв. у нас

8% ръст на производството си заложи ски фабриката в Чепеларе “Амер Спортс България” за 2012 г. Компанията очаква да произведе над 870 хиляди чифта ски. Докато през изтеклата 2011 г. от тук са тръгнали 850 хиляди чифта към всички точки на планетата, за да зарадват любителите на белите спортове. Става дума за най-добрите марки в света, 55% от производството тук е марка “Соломон”, а останалите 45% са “Атомик”.
Нямаше сняг в ниските части на планините тази зима, само във високите, това се отрази на продажбата на ските за дълго бягане в световен мащаб, които имат спад с 30%, напомнят от бранша. Във фирмата обаче има начин за компенсиране и производствените мощности не падат.
Заради перфектната организация на работа, създадена от ръководения от него екип, в единствената у нас компания за производство на ски и вкараните инвестиции от 7.7 млн.лв. за миналата година “Амер Спортс България” бе удостоена с наградата “Инвеститор на годината” в категория “Активи”. Той се пребори за приза измежду 6 от най-изявените фирми у нас.
Държавата оцени, че в регион като Смолянския с най-висока безработица, фирмата за 3 години е дала ръст на заетост над 100%. Или работещите в нея са нарастнали от 340 на 689 души. А инвестицията й е превърнала малкия родопски град в основен център на ски производството. Не случайно и Българска стопанска камара даде своя приз за м. г. на фабриката. Тя е сертифицирана и като инвеститор клас “А”, което й дава право да намали сроковете на получаване на разрешителни и процедури до една седмица. А паричната награда, която съпровожда сертификацията пък се предоставя за асфалтиране на подходите към фабриката, които имат спешна нужда от ново покритие.
Анета ТОДОРОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар