неделя, 22 април 2012 г.

ДОРА ЯНКОВА: БЪЛГАРИЯ ИМА АНТИСОЦИАЛНО УПРАВЛЕНИЕ


*Правителството на ГЕРБ тласка България към национална катастрофа, заяви депутатът Димчо Михалевски

В момента България има антисоциално управление, затова е нужно ляво управление, заяви Дора Янкова на отчетно-изборна конференция  на общинската организация на БСП в село Давидково, община Баните, отчитайки състоянието на общината. Като лидер на областната организация тя пое ангажимент за по-активна работа с организациите на партията по насени места. Тя дискутира с делегатите на конференцията конгресните документи, споделяйки, че конгреса е предизборен и важен за БСП. Янкова призова общината да е по-категорична в лицето на гражданите й, давайки отпор на лидера на ГЕРБ в Баните, който спира европейските проекти, забавяйки развитието на общината в условията на криза и безработица, за което партия ГЕРБ трябва да поеме политическа отговорност.
Правителството на ГЕРБ тласка България към национална катастрофа, заяви народният представител от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски. Във форума взе участие и кмета на община Баните Райчо Данаилов. Михалевски посочи, че в лицето на ГЕРБ и Бойко Борисов, страната има безпрецедентен противник, управляващ с популизъм, лъжа и егоизъм. „Борисов не се интересува от хората, как живеят те, какви са проблемите им, за това БСП има тежката задача да възстанови държавността и да върне справедливостта”, заяви Михалевски. Той съобщи, че след конгреса на БСП партията ще разпространи книга с много прости сравнения между управлението на тройната коалиция и сега, за да може гражданите много простичко да разграничат как и при какви условия са живеели преди три години и сега. Михалевски отбеляза, че  хората в момента не се нуждаят от популизъм, а от две основни неща – сигурност и стабилни доходи. Основната задача на БСП е да спечели следващите парламентарни избори, като си поставя целта да изпълни три ангажимента – работа, справедлива данъчна политика, с премахване на плоския данък и връщане на необлагаемия минимум, достъпно здравеопазване и образование. Михалевски бе категоричен, че БСП ще разкрие нови 250 000 работни места, като те ще дойдат с парите, които в момента управляващите крадат от контрабандата на цигари, горива и алкохол.Според изчисленията му само с контрабандата действащите лица в правителството крадат по 2 млрд. лв., които липсват от бюджета. Михалевски каза още, че правителството на ГЕРБ е ликвидирало над 300 000 работни места, изхарчило е фискалния резерв на страната и е увеличило външния дълг с 2 млрд.лв. По думите му управляващите след ГЕРБ ще бъдат силно затруднени заради тежкото наследство.
Единодушно делегатите на конференцията преизбраха Севда Чолакова за председател на БСП в общината. Попълнен бе състава и на 9-членния общински съвет. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар