сряда, 25 април 2012 г.

ЛИКВИДАТОРЪТ МЛАДЕНОВ СЕ ОТЧИТА НА... СЕБЕ СИ

СКАНДАЛ В ОбС-СМОЛЯН

Бойко Младенов

* Половин година той върти Областния диспансер за пневмо-фтизиатрични заболявания със стационар -Смолян, и е общински съветник, въпреки напомнянетo на “Родопи ВЕСТ” за нарушението 

* По точките на една докладна, внесена в ОбС, като в “Бързи, смели, сръчни”, той ще предаде безвъзмездно лекарствата от общинското дружество на МБАЛ-Смолян, ще прави доклад и баланс за ликвидация, ще прекрати ликвидацията на ЕООД-то, и ще бъде освободен от 31 май - вероятно като свърши всичката работа като незаменим кадър... 

* Конфликт на интереси има, категорични са колеги-общинари и питат ОбС ще приеме ли за незаконни решенията си с гласа на Младенов или ще обяви, че дружеството, в което ликвидаторът има възнаграждение за 5 595.20 лв., е било без шеф?


Ликвидаторът на Областния диспансер за пневмо-фтизиатрични заболявания със стационар - Смолян, Бойко Младенов днес ще се отчете на себе си. До парадокса се стигна, след като той днес внася пред ОбС доклад като управляващ общинското дружество, но и трябва да си го слуша като общински съветник. Двата поста са несъвместими, за което още в края на миналата година алармира “Родопи ВЕСТ”, но нарушението явно не прави впечатление на никого, щом трае повече от половин година. А колегите му общински съветници алармират сега за конфликт на интереси.
С обширна докладна смолянският ОбС-председател Филип Топов е внесъл 8 точки, засягащи дейността на Бойко Младенов и диспансера, вероятно виждайки в него незаменим кадър. Според него ОбС трябва да одобри доклада на ликдвидатора, да приеме годишния финансов отчет, който е изготвил, да му одобри протокол за дарение, с който консумативи и лекарства за 2 282.61 се дават на МБАЛ “Братан Шукеров” безвъзмездно. В едномесечен срок пък от датата на приемане на решението от адвоката-общински съветник се очаква да изготви заключителен доклад и баланс за ликвидация, които да внесе в ОбС и да предаде имуществото. Той трябва и да прекрати ликвидацията, считано от 31 май т.г., да впише прекратяването му в Търговския регистър и едва чак тогава, считано от 31 май Бойко Младенов ще бъде освободен. Сиреч от докладната излиза, че общинският съветник е незаменим в процедурите и чак когато свършат, ще бъде освободен.
Само че колегите му с право сочат конфликта на интереси, още повече, че за ликвидацията, според докладната на самия ликвидатор, има записано възнаграждение 5595.20 лв. Отделно общинските съветници получават възнаграждения заради заседания.
Сиреч политиката е донесла добри дивиденти на упражняващия я.
Скандално е, Бойко Младенов е и председател на комисията по законност, напомни колегата му общински съветник Стоян Иванов, който също вижда конфликта на интереси.
Всичките заседания са гласувани с гласа на Младенов, под отчетите и баланса на диспансера от края на месец февруари стои неговият подпис, а по закон в едномесечен срок от клетвата му в местния парламент трябваше да се оттегли от общинското дружество, напомни Иванов. Подобен казус имаше и пред Димитър Кръстанов от БСП, но той излезе от “Смолян автотранспорт” още през есента на миналата година. Днес пред ОбС в Смолян стои тежката задача да реши, дали да си признае досегашните решения за незаконни, защото са гласувани с участието на ликвидатор в общинско дружество. Или да приеме, че общинският диспансер не е имал ликвидатор в последните 6 месеца. И дружеството е стояло на самотек, въпреки че по документите стоят подписите на Бойко Младенов.
Анета ТОДОРОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар