вторник, 20 декември 2011 г.

СНЕГЪТ ПАК ИЗНЕНАДА СМОЛЯН

* Мнозина отказаха да вадят возилата си, по-смелите благославяха до преди обяд

Снегът пак успя да изненада Смолян, макар че снежната покривка бе между 10-20 см. И едва до обяд пътната обстановка се нормализира. Господ се смили и снегът спря.
15 машини работят за разчистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа в града, екипите са на улиците от 4.00 часа сутринта, заявиха от почистващата фирма “Титан”. Съгласно сключените договори и приетите стандарти обаче приоритетно се почиствали главните улици около общинска и областна администрация, болницата и бърза помощ, подстъпите към учебните заведения и детските градини. И едва тогава се разчистят и второстепенните и третостепенни улици, като “Кап. Петко войвода” на Стария център, на която машина се появи след 11 часа. Верижна техника разчиства пътя до селата Мугла и Турян. А тротоарите се почистват и с двата специализирани мини багера.Макар, че по заповед на кмета Николай Мелемов още от сутринта радио “Смолян” призова собственици на офиси и имоти сами да разчистват пред тях.
Според шефа на “Титан Клинър” Владимир Росенов, фирмата имала готовност за реакция и при по-обилни снеговалежи, а в складовете има достатъчно пясък и сол. Дали е така, ще покаже чаканият по-голям сняг в края на седмицата. Вчера сутринта обаче мнозина се качиха на колите си, а смелчаците редиха благословии поне до преди обяд.
Теодора ХРИСТОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар