четвъртък, 20 юни 2013 г.

ЗЛАТИНСКИ В СМОЛЯН ОБЛЕЧЕ ФАНЕЛКАТА НА ШАМПИОНА "ЛУДОГОРЕЦ"


Халфът Христо Златински вчера, сряда, облече в Смолян фланелката на шампиона "Лудогорец" (Рз). За първи път. И същия ден в медиите лъснаха изявления на собственика на предишния му тим,  на който той беше капитан - "Локо" (Пд). Коко Динев обяви, че ще съди Кирил Домусчиев за пари, тъй като очаквал да получи от разградския футболен бос нещо за трансфера. Според запознати обаче, Златински е представил бележка, разписана от предишния му отбор, така че "Лудогорец" няма да плаща нищо за него.
Шампионският тим и новопривлеченият Златински вчера бяха официално представени на пресконференция в смолянския хотел "Кипарис алфа". Но самият футболист уклончиво отговори, че е в чудесни отношения с бившия си работодател Динев, с което нито отрече, нито потвърди ще струва ли нещо появата му в отбора на Разград.
Още окомплектоваме отбора, искам да привлечем и нападател, набелязали сме един, коментира треньорът на "орлите" Ивайло Петев - бивш играч на "Родопа" от някогашното славно време в "А" РФГ. Той обаче не посочи конкретно име. От тактически съображения…
 Неговите момчета са на подготовка в Смолян и играят тук няколко контроли. Последната ще е на 23 юни, неделя с "Пирин" (Гоце Делчев). Преди няколко дни лъсна новината, че "Лудогорец" освобождава 4 играчи, на които е изтекъл договорът. Между тях е и доскорошният капитан Емил Гъргоров, от когото не е доволен собственикът Кирил Домусчиев. Във вторник пък в Смолян бе обявен титулярът на овакантения пост - Светослав Дяков, също някогашен играч на тукашната "Родопа". Казват, че селекцията правел лично собственикът "Мистър икономика`2011" Домусчиев, който залагал на младо попълнение от 88-и и 89-и набор. Но дали е така, наистина? Ще видим!
   Треньорът Петев не скри, че има и проблеми с контузени играчи, но всичко в подготовката вървяло по план. На 26-и юни, сряда, зелено-белите заминават на лагер в Австрия, където имат предвидени и две контроли, първата от които е с престижния хърватски "Риека", носител на националната купа. Целта е добро представяне на евротурнирите, за които все още двукратният български шампион, още не е готов.

Анета ТОДОРОВА    

Няма коментари:

Публикуване на коментар