четвъртък, 20 юни 2013 г.

БСП ВЗЕ ОБЛАСТТА ОТ ВЧЕРА



* Програмата "Орешарски" поставя на дневен ред в Смолянско инж. Димитър Кръстанов, няма още заповеди за зам.-областните

Емил Хумчев, Дора Янкова и инж. Димитър Кръстанов

От вчера Смолян има нов областен управител - инж. Димитър Кръстанов. Представителят на БСП е назначен по решение на кабинета заедно с още 10 свои колеги от: Плевен, Бургас, Габрово, Ловеч, Видин, Кърджали, Враца, Добрич, Сливен и София. С което се слага точка на назначенията от този род на управи в страната.
Номинацията на социалиста, ексзам.-областен управител на Смолян от периода 2005-2009 и настоящ общински съветник в ОбС, е от областното ръководство на партията му. За мястото имаше спорове между БСП и ДПС, но явно народният представител Дора Янкова успя да удържи фронта. Въпреки предварителните атаки, които получи незаслужено от някои родопчани, че ще надделеят хората на Лютви Местан. И тук ще се стигне до ситуацията в Благоевград и Пловдив, където от няколко дни граждани обсаждат с протести областните администрации.
Няма още заповеди за назначенията на зам.-областните управители, които трябва да бъдат издадени от премиера Пламен Орешарски, но вероятно се чакат и те до дни. Така, че още няма нов екип в областта. За едното от местата социалистите номинираха Емил Хумчев от Златоград. Бизнесменът беше втори в листата за депутати и за малко не влезе в този парламент. След преразпределянето на мандатите заради гласовете от чужбина Атака наля на своя кандидат в Смолян и 4-тото място от региона в Народното събрание отиде за  Димитър Аврамов.
Второто място в областта е за човека на ДПС, но не е ясно кой ще заеме поста. За областен управител от квотата на Местан доскоро бяха спрягани бившият областен д-р Петър Фиданов и областният лидер на партията Салих Аршински, но за зам.-областната позиция, не са коментирани имена.
Рано е за изявления, още не съм получил заповед за встъпване в длъжност, но мога да кажа, че ще работим по програмата "Орешарски" и най-вече в 3-те й части, обявени днес (бел. ред. вчера), заяви инж. Кръстанов пред "Родопи ВЕСТ". 

Анета ТОДОРОВА


Няма коментари:

Публикуване на коментар