четвъртък, 9 февруари 2012 г.

ОТ НОВА ГОДИНА НАСАМ ХОЛАНДЦИ НАПИРАТ ЗА ЛОВ В "ИЗВОРА"

ДИВ КОЗЕЛ
 
* Козел с бронзов медал уцели нидерландец, сега пък чакат природолюбители... 
* Златен и сребърен глигани повали немец, негов сънародник идва за вълк

Холандци са харесали Родопите и напират от Нова година насам да видят отблизо животинския свят в планината на Орфей. Нидерландец вече успя да отстреля козел с трофей за бронзов медал, каза вчера директорът на ДДС “Извора” инж. Стоян Сарийски. Мъжът е идвал миналата пролет, сега отново бе в Девинските гори, впечатлен от прекрасните условия за лов и природата под връх Гребенец. Група към 8 души негови сънародници пък се чакат този месец. Те обаче не са ловци, а природолюбители, които са дали заявка да ги разведат из планинските красоти водачите на инж. Сарийски.
4-ма англичани пък са ловували на малки прасета и муфлони. Нямат трофейни животни, но пък са щастливи от слуката си. Нов клиент от Северна Германия пък има вече в актива си глиган със златен медал и още едно прасе със сребърен медал. 24.5 см се оказаха глигите на елитния екземпляр, а Айкилер остава доволен от постижението, с което може да се похвали в родината си, коментират от Дивечовъдната станция.
До края на месеца в Девин чакат и още един немски ловец, той пък е решил да търси в тукашните гори вълк. Братовчедът на кучето не се дава лесно и е един от най-трудният лов заради хитростта на хищника, който надушва човека от километри, разказват специалисти.
Поданикът на Ангела Меркел обаче е решил да ловува именно на този вредител, за да дойде в “Извора” заслуга има друг клиент на станцията, пристигнал миналата година тук за лов на глигани. Вместо прасе обаче на пътя му се изпречил вълк и късметлията успял да го отстреля. Явно хвалбите по постижението му са впечатлили неговия приятел, който вече е дал заявка за такъв вид лов още в първите месеци на годината.
Анета ТОДОРОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар