неделя, 26 февруари 2012 г.

ЧАСТЕН СЛУЧАЙ:СОБСТВЕНИЦИ ВДИГАТ РЪЦЕ ОТ НЕКОРЕКТНА НАЕМАТЕЛКА

*Оставила неплатени наеми, изваждат я с дело от апартамента, но заради неплатени за 2 месеца сметки, жилището вече е без ток

Собственици са вдигнали ръце от некоректна наемателка в Смолян и се чудят до коя инстанция да се отнесат, тъй като жената им дължала не само наеми, но и сметки за неплатен ток. Заради 2-месечните навъртени и неплатени от Варвара Вягова задължения ни е отрязано ел.-захранването в апартамента, и за да го възстановим, трябва не само да й платим тока за август и септември, но и да внесем пари и за такса включване. Сиреч общо към 107 лв. Това обясни в редакцията на “Родопи ВЕСТ” Елена Кременарова, която се занимавала с отдаването под наем на апартамента на снаха й Росица.
В последните 3 години възрастната жена се видяла в чудо заради наемателката пенсионерка-инвалид. И колкото да й влизала в положението, няма как да й опрости наемите, които не са плащани с месеци. Поради това собствениците поискали Вягова да напусне жилището, но и това не се случило.
Още на 29.12.2007 г. синът на Вягова - Георги Вягов, декларирал че се задължава до 4 януари 2008 г. да плати наем в размер на 1080 лв. - т.е. за близо половин година назад. По-късно нещата пак се затлачили и на 29 март 2008 г. Елена Кременарова отправила писмено предупреждение към Вягова, че очаква до 5 април да й внесе наемите за март и април - 240 лв., да се засекат ток и вода, и да се изнесе. Това пак не станало. Година по-късно бавенето на плащанията продължило, така ходенето на собствениците по инстанции, за да извадят наемателката, също не спряло. 
Според протокол от 17.07.2009 г. целият блок се е подписал, че не желае г-жа Вягова да е наемател на апартамента, тъй като влизала в конфликти и се нарушавал вътрешния ред в сградата. Освен подписите на живеещите в блока, стои подписът и на домоуправителя и на самата собственичка на жилището Росица Кременарова. И това обаче не дало резултат и жената си останала в гарсониерата.      
С жалба от 20.07.2009 г. е сезирана и полицията с искане Вягова да напусне като незаконно пребиваваща в апартамента. Следва дело в районния съд, в последствие и в Окръжен съд заради неплатените наеми. В крайна сметка чрез съда възрастната жена се изнесла, според думите на Елена Кременарова. Но им оставила неплатените сметки за ток за два месеца.
По 20 лв. да беше плащала на месец от есента, досега щеше да ги изплати, за да ни възстановят тока, обяснява Елена. И тя е пенсионерка като мен, но това е електричество, което е харчила. А има и синове, инженери - изучила ги е, те не биха ли могли да помогнат на майка си за сметките, пита още наемодателката. Която се чуди дали да влага нови пари, за дело, за да си търси средствата за ток. Но междувременно, за да светне в жилището й, ще не ще, ще трябва да плати чуждите борчове.
Ани ЛЮБЕНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар