неделя, 26 февруари 2012 г.

ЛЕДЕН ПЪТ МЪЧИ БОГУТЕВЦИ

Стефан Терзийски
*Старци едва пъплят, дошлите с коли пък се чудят дали да ги оставят и да се хързулкат пеш, или да продължат с риск да паднат в река Богутевска

Леден път мъчи богутевци, увери се на място “Родопи ВЕСТ”, а стотиците жители са принудени да пъплят ежедневно по него с риск да се потрошат. 4-километровата отсечка до главният път за Пловдив се поддържа от фирмата на Банко Вуров, има опесъчаване, но падналият преди седмица дъжд поледи всичко, обяснява кметът Стефан Терзийски, който управлява селото вече 4-ти мандат. Два пъти е бил на избори, но от миналата есен е наместник, тъй като жителите на чепеларското село Богутево са към 250 човека.
Не можем да дойдем, за да ни парафираш документа за помощ, виж какъв лед е, оплака се и пенсионерът Александър Узунов, който с мъка
се е добрал от горната махала до кметството. Ние пък сме дошли от към града и сме на същото мнение. Коловозите не са дълбоки, но са само за една кола, две няма как да се разминат, липсата пък на парапет от към реката, те кара да трепериш да не се лъзнеш към нея. Тъй като полетът ще е фатален, а височината е достатъчна за смъртоносен удар.
Поръсеният сутринта пясък по обяд вече е размазан, ролята му се е изчерпала, преди да е свършил работния ден, макар че коли пътуват 24 часа в денонощието. Автобусът с 18-те деца от 1-ви до 8-ми клас, които всяка сутрин тръгват за училище и след обяд се връщат от Чепеларе, също минава по него, тъй като няма друг път.
В неделя ще търсим начин да разбиваме леда, а днес имам разговор с Банко Вуров, обяснява в четвъртък кметът, който се пече на огъня от съгражданите си.
Фирма “Титан” пък не е събирала боклука вече втора седмица и кошовете са препълнени, обяснява той. А и ние го виждаме по пътя. Въобще нелицеприятни картинки, които подсказват, че наетите фирми явно не се справят с работата си, но за сметка на това гражданите ще им дават своята лепта във вид на данъци, независимо дали са доволни от услугата, която получават или не.
Ани ЛЮБЕНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар