неделя, 26 февруари 2012 г.

СЛЕД СНЕГА:В СМОЛЯМ ВЕЧЕ ИМА ПТП-ТА ЗАРАДИ ДУПКИТЕ

Кирил Хаджихристев

* Пълнят спешно кратери, те се отварят отново * 4320 лв. броило кметството за 10 тона студен асфалт, за да успокои топката

Вече има катастрофи заради зейналите след снега дупки в Смолян. Това съобщи във вторник ОДП-шефът комисар Кирил Хаджихристев, чиито служители ежедневно пишат протоколи заради ПТП-та. Засега са леки, само с материални щети, но и вие, като паднете в такава дупка с колата, ще ви заболява сърцето, защото след няколко дни отивате на ремонт, напомни униформеният.
Дупките в града наистина са опасни, особено от сградата на ЕVN до Планетариума, където хората, за да ги избегнат, променят посоката си на движение и се получават веднага автопроизшествия, сочат от полицията. И напомнят, че задачата на органите на реда е да осигуряват живота и здравето на гражданите. Затова и подсигуряват екипи при почналите вече пълнежи на асфалта.
Писали сме писма, с които искаме да бъдат подсигурени тези дупки. Община Смолян е взела съответните решения и ние оказваме съдействие, за да няма катастрофи, поясни шефът на полицията.
Аварийното изкърпване е започнало от миналата седмица, веднага след снегопочистването на главната улица. 10 тона студена асфалтова смес ще се изсипе в града при пълненето, прогнозират от кметството. Технологията й позволява да се полага при минусови температури, но засега ефектът е малък, тъй като кратерът, който беше на бул. “България” срещу сградата на Гранично, седмица след запълването му почти се отвори. Общината вече е броила 4 320 лв. за асфалтово покритие, което трябва да запълни 104 кв. м. А цената на един квадрат излиза между 40 и 45 лева.
От кметството в Смолян признават, че досега никога толкова рано не е изкърпвано, обикновено процедурите почват след затоплянето на времето, но след обход из града се уверили, че има нужда от текущ ремонт, за да се осигури безопасност на движението, както обяснява ресорният зам.-кмет арх. Георги Даскалов.
Водачите на пострадалите от дупки коли пък, ако са викали екипи на КАТ и имат протоколи с вписани условията, при които са станали произшествията, могат да искат от застрахователите плащане на ремонта. Това обаче важи само за автомобили, които имат пълно автокаско.   
Ани ЛЮБЕНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар