неделя, 26 февруари 2012 г.

ВОЕННИТЕ СКИОРИ КУПОНЯСВАХА С ЦЕКО МИНЕВ В БАНСКО

СЛЕД МЕСЕЦ БИТКА СЪС СНЕГА

Военослужещите от 101 алпийски батальон купонясваха вчера на коктейл, организиран от председателя на Българската федерация по ски Цеко Минев в курортен комплекс Банско. Новината издаде техният шеф - командирът на батальона подполк. Димитър Кацаров, който с гордост показва многобройните писмени благодарности, които са заслужили неговите хора заради огромния труд, положен от тях през последния месец. Без да са ходили на война, скиорите военни, се бориха със снеговете повече от месец и чак на 27 февруари- понеденик ще се завърнат в Смолян и ще получат заслужена няколкодневна почивка.
В Министерството на отбраната вече е получено благодарствено писмо от “Пампорово” АД за указаната помощ от 101 алпийски батальон при организиране на състезанията за европейската купа на 12 и 13.02.2012 г. в курортния комплекс под Снежанка.
От там тридесет и петте военнослужещи от 101 алпийски батальон продължиха денонощната работа в курорта Банско заради кръга състезания от Световната купа. Така им се събра повече от месец без почивен ден подготвяне на трасета, слагане на предпазни мрежи и рекламни пана, издигане на трибуни, старт-финални къщички. Въобще всичко, за което може да се сети човек по поддръжката на ски трасетата, за да не допусне България гаф и да се подсигури охраната и обезопасяването на цялото състезание. Заради труда си алпийците не получиха пари, но имат в актива си скиорските комплекти, които ползваха по време на ски надпреварите с европейски и световен ранг. Те остават за батальона, каквато бе и договореността с организаторите - Българската федерация по ски.  
Жулиета МЕТОДИЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар