събота, 13 октомври 2012 г.

ГЛАСУВАХА ПОЧЕТНО ГРАЖДАНСТВО ЗА ГЕОРГИ КАЗАЛИЕВ И БИСЕР КИРОВ

Арх. Каджебов, Виолета Бояджиева, Елена Хаджииванова и Филип Топов, който гласува.
С 25 гласа “за” смолянските общински съветници единодушно гласуваха вчера посмъртно почетното гражданство на Георги Казалиев заради заслугите му към Смолян, в който е обучил и възпитал стотици математици, химици, физици и астрономи. А като краевед им е вдъхнал любов към родния край.
С 22 гласа “за” и 3 празни бюлетини при тайния вот, общинските съветници отличиха с почетно гражданство и естрадния певец и композитор Бисер Киров. Като посланик на добра воля в Руската федерация преди години е съдействал при посещението на ансамбъл “Родопа”, се чу още в залата. През 1991 г. ми беше пиар на кампанията, вметна екскметът на областния град и настоящ свещеник Димитър Михайлов.
С 24 гласа “за”. Общинарите нарекоха и една улица на името на диалектолога столичанин проф. Стойко Стойков, изучавал родопските говори, а смъртта го застигнала по време на една от експедициите му в Мугла. Именно монографията му за смолянското село е преведена на френски език, отбеляза кметът Николай Мелемов като част от мотивите. 

 
Ани ЛЮБЕНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар