понеделник, 22 октомври 2012 г.

НОВА РАЗРАБОТКА СЪС САМОХОДНИ МАШИНИ СТЯГАТ ЗА "КРУШЕВ ДОЛ"

ЗА ПО-ГОЛЯМА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ - ВНОС ОТ ШВЕЦИЯ
 

Нова разработка ще се прокарва на рудник “Крушев дол” в Мадан със самоходни машини. Новината за технологичното въведение направи инж. Николай Вълканов. И обясни като собственик на мините в Златоград, че техниката там вече е проработила още преди 3 месеца на 3-те участъка на рудник “Мързян
”. Със тези съвременини технологии - с машини на собствен ход, се пести време, те са с много голяма производителност и не се строят релсови пътища за тях, тъй като са на гуми, даде уточнение за лаиците инж. Вълканов.
Вчера съм подписал договора за 1-вата машина нов челен товарач, поясни изпълнителният директор на “Горубсо-Мадан” инж. Сергей Атанасов. Той ще прокарва подготвителните работи на “Крушев дол”. Става дума за хоризонтални и наклонени минни разработки. А до три месеца ще закупим и още една машина - пробивна карета. И двете са на шведската фирмата “Сандвик”, уточни той. Първата, която прилича на малка фадрома е на стойност около поливин милион и ще е тук до края на месеца. А втората - е на стойност към 600 хил.лв., заяви още инженерът, който от години ратува за внедряване на нова техника в “Горубсо”.
Анета ТОДОРОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар