вторник, 10 януари 2012 г.

СМЪРТ НА ПЪТЯ - 3 ТРУПА ЗА 48 ЧАСА



* Катастрофа, инфаркт и измръзване, уточнила аутопсията * Издирват водача, убил Хамди Бархутев от Витина, Рудоземско


С 3 трупа отбеляза този уикенд Смолянска област. Аутопсията на намерените тела показа смърт от катастрофа, инфаркт и измръзване, станало на пътя. На 08 януари - неделя, около 19 ч. край пътя Смолян - Мугла на разклона за махала Касъка е намерен починал 55-годишен мъж от Мугла. Съдебно-медицинската експертиза показа, че човекът е измръзнал на пътя. В петък е бил на гости и се е връщал сам. Явно там го е застигнала бялата смърт. Тялото му обаче е намерено чак в неделя, съобщи вчера комисар Кирил Хаджихристев.
В събота пък са намерени двама пак без време починали. Отново става дума за 55-годишен мъж, този път от Витина, Рудоземско. Около 07:20 часа на тел.112 е подаден сигнал, че на пътя в селото е намерен мъртъв Хамди Б. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група и е извършен оглед. Не са установени първоначални данни за насилствена смърт, тъй като тялото е било почти затрупано от навалелия сняг. Аутопсията в МБАЛ - Смолян, обаче недвусмислено показва, че мъжът е бил блъснат от кола. И това е причината за смъртта. По случая е образувано досъдебно производство. Тепърва ще се издирва водачът, причинил автопроизшествието в този ранен час. Заради големите преспи на пътя, шофьорът може и да не е разбрал, че се е ударил в човек, това обаче е коствало живота на пешеходеца, сочат униформени.
Същия ден около 13:30 часа в РУП - Чепеларе, е съобщено, че в бунгало №1 на долна лифтова станция - “Мечи чал” е намерен починал 75- годишен мъж от Димитровград. На човека му прилошало и временно се подслонил там, където неочаквано издъхнал. Съдебната експертиза е категорична, че става дума за инфаркт, който не е пожалил госта в града на Катя Дафовска.
Лили БЛАЖЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар