петък, 20 януари 2012 г.

ПИТАНЕ "КОЙ РЕШИ 5 ЧАСА НА ДЕН СКИ", ВБЕСИ РЕГИОНАЛЕН ШЕФ

ИВАН МУЦЕВСКИ


Кой реши 5 часа на ден да се карат ски, става дума за малки деца, които не биха издържали такова натоварване. Само движението на малки деца със ски обувките за толкова време е прекалено. И защо не се разтегне във времето програмата “Научи се да караш ски”, защото за 4 дни няма как да се научат да карат ски? Това най-обикновено питане вбеси в четвъртък регионалния шеф към МОМН в Смолян Иван Муцевски, поканил човек на “Родопи ВЕСТ” заедно с други журналисти, за да отразят старта на програмата. За която по неговите думи заслуги имат МОМН, Федерацията по ски и Министерството на физкултурата и спорта, които съдействали, за да стане обучението на учениците от Смолян и Чепеларе реалност.
Затова не каня журналисти, Вие знаете само Радка Желева и г-н Петканов, никой друг, разкрещя се изненадващо Муцевски. А моя милост така и не разбра в каква връзка бе избухването и какво общо има с цитираните от шефа на просветния инспекторат, хора. Не получи и отговор на питането си, а само изблици по адрес на неблагодарното журналистическо съсловие, което не виждало как 3 месеца в РИО на МОМН се скъсали да правят проекта, от който сигурно и моето дете (бел. ред. на Анета Тодорова, което е на 22 години) ще се възползва. На репликата ми, че заслугата е главно на г-жа Цветелина Бориславова заради “Пампорово” АД, което активно ще се включи в програмата, не бе дадено ухо. Както и на факта, че новината я съобщи още преди месец министърът на физкултурата и спорта Свилен Нейков при откриването на ски сезона в курорта под Снежанка, за което “Родопи ВЕСТ” своевремнно писа в броя си от 12-14 декември м.г. По думите му тогава неговото ведомство ще отпусне към 200 хил.лв. затова начинание, което за първа година стъпва в Пампорово и Банско, а досега е било само за Витоша.
Вероятно конкуренцията между Муцевски и хората от инспектората като Желева и Петканов, в обявявания 3 пъти конкурс за шефското място в РИО, което той два пъти не можа да спечели, са си казали думата. А дали неговото избухване идва от там, можем само да гадаем. Но ние нямаме никакви помисли и не сме реагирали по никакъв начин нито към успелите или неуспелите в конкурса, нито пък сме давали оценки, кой какво е свършил в инспектората или пък в програмата “Научи се да караш ски”.
Данните пък сега са такива - 1500 деца от всички училища в общините Смолян и Чепеларе, ще се учат да карат ски 4 дни в края на март и началото на април. Възрастовата им група е от 1 до 4-ти клас, но първолаците ще са по-малко. Освен безплатно ски оборудване и лифт карти, малчуганите ще получат безплатно и обяд - сандвич с топла напитка. А накрая ще имат и ски диплом за завършено обучение. Става дума за работни дни, а не почивни и то не само за градските школа, а и учениците от Смилян, Момчиловци и Широка лъка, уточниха от инспектората. И изтъкнаха, че 20 ски учители ще бъдат ангажирани с обучението на децата, а учителките им също ще са с тях, за да бъдат спокойни родителите. Според специалисти обаче повече от 2 часа ски за деца - начинаещи е много.
Анета ТОДОРОВА

1 коментар:

  1. един престашил се родител. каза:
    Господин Муцевски, защо си затваряте очите пред факта на открита некомпетентност и конфликт на интереси в много училища на областта. В СОУ с. Върбина, което едва беше спасено от закриване. Та в това училише дерибейства от много години Атанас Милев и съшият побърза да се освободи от къдърният и обичани от децатани учител Мехмедалиев,под претекст на доброволно напускане. Въпреки нашата подписка за връшането на Мехмедалиев, назначи токущо завършила млада учителка, прекъснала маичинство и отцъстваша системно по болест за да гледа децата си. Нашите деца останаха потърпевши от упоритоста в нежеланието на директора Милев и вашето, разбира се. Проверете добре резултатите по предметите, които водеше господин Мехмедалиев и резултатите в края на годината. И все пак ако цифрите се понаместят от подчиненият ви, то няма как да обясните на нас и на нашите деца каквото и да е по случая с Мехмедалиев. Обяснението,което не дадохте в оговор на нашата подписка, някак си не хваща декиш и това го знаете много добре. Факта си е фак, Изгубиха децата ни, в СОУ Върбина ше работят дъщеря и първа братовчедка и цяла сюрия от секретарки на подчиненият ви директор, училишето ше се свети да късни ношни часове, ние няма да се питаме дали това е учебно заведвние или пивница, началника на РИО ще се ръкостиска с учпищният директор, напева на средношният директорски акордион ше оглася заспалото село и така натътък, господин началник. Да вие честита новата учебна година.

    ОтговорИзтриване