петък, 6 януари 2012 г.

В ДЕВИН: СПЕЦИАЛИСТ ПОДВЕЛ КМЕТ ЗА АКТ НА ЗЕМЯ

Горски извадили с година по-стар документ за имота
 
 Главен специалист в Община Девин подвел кмета за актуване на земя. Завеждащият “Селскостопанство и земеползване” К.А.К. като длъжностно лице на 7 септември 2009 г. изготвил документ, че земеделски имот в девинския кв. Настан, се стопанисва и управлява от Община Девин. Управникът го парафирал, доверявайки се на специалиста, на когото това му е службата. Оказва се обаче, че имотът не е индивидуализиран, границите му не са очертани и части от него попадат в частен имот. Така случаят се озовал в съда.
А в залата на Районната Темида в града на минералната вода се изяснило, че на кмета е предоставен за подпис документа. Въпреки че имотът има акт за частна държавна собственост от 18.08.2008 г. и е представен на управление на Държавнтата агенция по горите и ДГС-Девин, управникът се парафирал. Така К.А.К. съставил документ с невярно съдържание, установил Районният съд в Девин и го подвел под отговорност.
Заради чистото му съдебно минало обаче, специалситът е освободен от наказателна отговорност и му налагат наказание само глоба - 1000 лв.
Жулиета МЕТОДИЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар