четвъртък, 26 януари 2012 г.

КАРЪК - ОСЪДИХА МЪЖ, ТАПИЦИРАЛ С ЦИГАРИ КОЛА



* На ГКПП-Златоград го спипали, тъй като автомобилът му бил в графа “конфискувани”

Мъж тапицира автомобил с цигари - 49 860 къса папироси без бандерол, за да ги внесе у нас през ГКПП-Златоград. Каръкът обаче не знаел, че возилото се водело в графа “конфискувани” и още при появата си на пункта на 25 септември 2011 г. към 19.55 часа, за да влезе от Гърция у нас, веднага направил впечатление на граничарите. Униформените въвели данните на колата в “АИС-Граничен контрол” и системата показала, че колата е “конфискувана”. Накарали водачът да отбие в страни и да отвори капака на двигателя, за да проверят съвпадат ли номерата на рамата му. Какво било изумлението на граничарите, когато след отварянето на капака се оказало, че цялото кухо пространство на двигателя е тапицирано със стекове “Слимс Ракел”. В резервоара на автомобила също имало цигари, полицаите продължили с огледа - в предния десен калник, под левия и десния праг, дори в задната броня имало натъпкани папироси, общо 2 494 кутии и всички без бандерол.
Пазарната цена на цигарите е 18 697.50 лв., изчислили вещи лица. А междувременно още тогава граничарите щракнали белезниците на Д.Б. и го прибрали в РУП-Златоград. Там той обяснил, че цигарите купил на пазара в гръцки град от непозната жена и й платил по 0.65 евро на стек от 10 кутии.
Мъжът е изправен пред Районния съд в Златоград и прокуратурата поиска наказание 8 месеца затвор, при първоначален строг тъмничен затвор, плюс глоба от хиляда лева. Причината да се иска тежкото наказание е, че мъжът вече има една присъда от една година от Районния съд в Нова Загора. Магистратите приеха и двете наказания - лишаване от свобода плюс глоба, заедно със старата присъда. И то при първоначален строг режим.
Лили БЛАЖЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар