вторник, 16 април 2013 г.

ДЕВИН СЕЗИРА РИК, ОбС-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ ДА ИДЕЛ В ОТПУСК* По 40 точки дневен ред и все с разпореждане на общински имоти, алармират партийци 

* В закона няма такова изискване, то засяга само държавните служители

 От Девин сезират РИК за последния ОбС-председател Младен Исаев и настояват той да излезе в отпуск. С нарочна жалба, подписана от председателя на Общинското ръководство на ГЕРБ в Девин Руси Чаушев, общинския координатор на ПП "Атака" и колегата му от РЗС Живко Чепишев, се настоява Младен Исаев, който играе в листата на ДПС и ръководи общинските съветници в града на минералната вода да мине в неплатен отпуск по време на предизборната кампания. Сиреч за периода от 12 април до 12 май. Тримата коментират, че на последното заседание от 8 април 2013 г., свикано от Исаев "са разгледани над 40 докладни, свързани с разпореждане с общински имоти". Нещо повече подписалите сигнала сочат и че имотите се дават на свързани с конкретни партии, лица. А Младен Исаев от ДПС провеждал "некоректна предизборна кампания и се опорочава провеждането на честни и прозрачни избори". Доводи обаче затова не се навеждат. Жалбата  е разпратена освен до РИК и до областния управител инж. Стефан Стайков и до медиите.
Няма законово изискване кандидатите от листите - общински съветници или дори ОбС-председатели да излизат в отпуск, посочиха вчера членове на РИК-Смолян. Ограничение по изборния закон има само за държавните служители, но не и за общински или каквито и да е други, коментират от избирателната комисия. В същото време е чудно, че Живко Чепишев е подписал жалбата, тъй като самият той е съветник и кандадит за депутат от листата на РЗС. Той е и бивш ОбС-председател в Девин. А като юрист най-вероятно се е справил със закона и знае, че няма основания, на които опонентът му да бъде стопиран в предстоящата кампания. А, че Общинските съвети този месец ще станат предизборни арени, "Родопи ВЕСТ" прогнозира още преди седмица. Този петък това ще се потвърди и на заседанието в ОбС-Смолян, от което общински съветници играят в 4 партийни листи.
 
Анета ТОДОРОВА             

Няма коментари:

Публикуване на коментар