петък, 5 април 2013 г.

КООРДИНАТОРЪТ НА ГОРД ПЕТЪР КАДИЕВ НАПУСНА

Разрив в 12 без 5 - заради подменени листи

* От централата на Слави Бинев искали да редуват хора на Ефрем Моллов

Истински разрив има в смолянския ГОРД на Слави Бинев. Заради неодобрени от централата листи, областният координатор на партията Петър Кадиев напусна вчера. И публично обяви разочарованието си затова, че му предложили да редува хората си с тези на Ефрем Моллов, който миналата година застъпи помашката линия в Родопите.
50% от имената в листата, които предложих, бяха подменени, това са архитекти, инженери, лекари, били са до мен при създаване на организацията в Смолянско. И няма как да не бъда солидарен с тях, затова се отказвам, обясни Кадиев. И заизрежда имената на арх. Ели Метишева, инж. Асен Башев от Баните, о.з.полк. инж. Васил Николов и др. Според него по време на протестите, излезлите хора застанали зад идеите, прокламирани от ГОРД за искане импийчмънт на депутатите и намаляване на броя им в следващия парламент, но всичко това било подменено. Разбрах го в 22 часа в четвъртък. И взех решението си, въпреки че съм вложил мои пари досега в пет цифрено изражение, за да правя структури в региона. Отделно са клиповете, които телевизията му е изработвала специално за партията на евродепутата, стана ясно още на брифинга, свикан спешно след дадената оставка, ден преди крайния срок за регистрация - днес. Заедно с Кадиев са се оттеглили и хората, които той по общини е уговарял да поемат организацията на структурите на ГОРД.
След като от столичната централа му казали кого слагат в листите, смолянчанинът се дръпнал, но макар да има телефона на лидера Бинев, не пожелал да го търси за изясняване. Няма смисъл, казаха ми, че той е правил подредбата, поясни още собственикът на "Фотон-К". Официално обаче той заяви, че не е сигурен до последно дали Ефрем Моллов ще бъде водачът или друго лице. А до вчера след обяд ГОРД не бе сред 22-те партии, официално регистрирани н Смолян.  
 

Лили БЛАЖЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар