събота, 27 април 2013 г.

ДА ОРЕЖАТ МИЛИОНИТЕ ОТ ПАРТИЙНАТА СУБСИДИЯ ПОИСКА ЛИДЕР



Стилиян Аврамов

* Електоратът чака пари, не ще агитация, констатират кандидат-депутатите


Да се прецизира държавната субсидия за партиите поиска водачът на листата на ЛИДЕР в Смолянско за предстоящите парламентарни избори Стилиян Аврамов. Да се намали голямата ножица, незрял е моментът и следващият парламент ще го реши, защото е кощунствено една партия като доскоро управляващата да получава 20 млн.лв. Базата е бройките гласове, които е постигнала на предишните избори. А тези пари тя не само, че не можа да изхарчи при толкова бедни и болни хора в цяла България, които мизеруват, но и държи парите си на влог, както изнесоха преди време медиите.    
Вероятно затова електоратът чака на изборите да му паднат пари, а не ще агитация от кандидат-депутатите. Едни го казват с недомлъвки, а други направо питат "колко давате". Повдигна темата Йордан Кавалджиев от същата листа. И обясни, че съпартийците му ще настояват за задължително гласуване и за тест за грамотност. За да знаят тези, които пускат бюлетината за кого е вотът им, а да не мерят хартийката с клечка или конец, за да нацелят квадратчето, което ще зачеркнат, поясни и Стилиян Аврамов. И посочи, че за  пари са питали в Рудозем, Златоград, а и другаде.
Не сме стигали до пазарлъци, за да разберем мизата, но предполагаме, че е колкото за цигари и кафе за два дни, изчисли той.
Хората дотолкова са обеднели, че си казват - по-добре да вземат нещо покрай вота, отколкото да останат без нищо, обяснява логиката на искащите Аврамов. И сочи, че неговата партия не раздава нито кибритчета, нито ключодържатели...
ГЕРБ направиха един концерт с лукчета и след тях останаха толкова обелки на площада в Смолян, че хората от временната заетост трудно ще изчистят свинщината, визира той идването на Бойко Борисов предния ден - четвъртък. И препоръча за следващия такъв форум ГЕРБ да изписват абревиатурата си на всяка семчица, с която ще се черпят, че да им хваща декиш. А патентът щял да бъде приет и от Ким Чен Ун, който би могъл да го приложи в Северна Корея. Концертът е цинична демонстрация на мощ на гърба на обеднелия народ. А в селата край Доспат и Неделино са останали баби и дядовци да гледат внуци докато родителите им са на гурбет в чужбина, напомнят от ЛИДЕР.
Безработицата е тотална и ражда отчаяние, на никого не му е до избори, категорични са "лидерите" след досегашните си срещи с хората. В Смилян видяхме пристигнал смилянски фасул от Китай, картофите в Смолянско са от Полша и Германия, а нашите гният. По селата хората имат за ядене, но като нямат пазари за своята продукция, как да си платят тока или да си изучат децата, попита вторият в депутатската листа - общинският съветник от Неделино Христо Петров. От държавата няма никаква помощ нито за бизнес, нито за работа, напомни и Йордан Кавалджиев, който е от района на Баните.        
Как да си гледат майките с по 240 лв. майчинство децата, като тези пари не стигат нито за малчуганите, нито за самите майки, вметна и Антоанета Пелтекова, която е в отпуск по майчинство и вече отглежда второто си дете. Тя настоя поне двойно увеличение на парите за майки - сиреч 480, както и детски добавки за всички, а не на базата на доходите, както е в момента. Нали всички ние отглеждаме бъдещето на България, вметна младата икономистка.      

Лили БЛАЖЕВА



Няма коментари:

Публикуване на коментар