четвъртък, 18 април 2013 г.

МЪЧИ НИ ИСПАНСКИ СИНДРОМ, САМО БСП СЕ СЕЩА ЗА НЕГО



Примка на шията ни е стегнал испанският синдром с ипотечните кредити, които в последните години малцина успяват да погасяват. Просрочените борчове пращат жилища, коли и ниви на съдия изпълнител. А обоселите и оголели фамилии се чудят как да връзват двата края. Цяло семейство от Чепеларе - таткото, майката и две дечица се преселиха в отвъдното заради лавинообразно затискащи ги борчове. С които хората не могли да платят построения от тях малък хотел.
Млада жена от девинското село Гьоврен стори същото... Да изброяваме ли жертвите на непогасяеми банкови кредити, които зачернят семейства. Хората потъват в земята, но с тях дългът не свършва - ще го плащат живите. Близките им ще броят стотинки, а сълзите ще отиват на потоци не заради спастряните левчета, а заради погубената младост. Затова вчера на дебата единствено представителят на Коалиция за България Дора Янкова поиска бъдещият парламент да защити най-бедните с кредити. Онези, които имат безработен в семейството и младите - с деца до 2 години.
Колко майки с бебета влязоха в парламента, за да им каже министър Дянков, че пари няма. Майчинството им е замразено под минимума за живот, а те хранят два живота, своя и на бебето. Учудващо но само месец по-късно наследилият поста служебен министър казва, че пари се намерят, съпостави вчера кандидатът на социалистите за депутат. И поиска да се приложи у нас испанския опит в банковата сфера. Иначе ще продължат посегателствата над живота, който стана по-евтин от един апартамент, а сълзите на майките не значат нищо за онези, които сега търсят вота ни, за да търкат пак депутатската банка. Било като управляващи или пък като опозиция, която с билбордове "уволнява" премиера, щом няма властови лостове, но става партньор когато ги получи ...                


         

Няма коментари:

Публикуване на коментар