петък, 26 април 2013 г.

ПРЕДИ СЕЗОНА НА МОРЕТО, РАЗПИСАХА ЗА БЪЛГАРО-ГРЪЦКИ ПАТРУЛИ

Преди настъпването на летния беломорски сезон, в Смолян полицейските служби разписаха пътният контрол  в прилежащите гранични райони на  България и Гърция да се осъществява от общи екипи, каквато договореност бе постигната през декември миналата година. Подписите си в общ споразумителен протокол поставиха в четвъртък комисар Алекси Стратиев-зам.-директор на Главна дирекция "Национална полиция" и генерал-лейтенант Димитриос Цакнакис - генерален инспектор на полицията на Северна Гърция.
Пътните наряди ще се осъществят от 23 май до 15 септември 2013 г.  по основните пътища, идващи от граничните контролно-пропускателни пунктове Златоград – Термес, Кулата – Промахон, Илинден – Ексохи, Свиленград – Орменион и Ивайловград – Кипринос.
Съвместните екипи са успешна форма на международно полицейско сътрудничество за подобряване на пътната безопасност и същевременно – възможност за обмяна на добри практики по линия на пътния контрол, за създаване на отлични професионални и лични контакти сред служителите на полицията от двете страни, категорични са участниците в срещата. Във форума в Смолян участваха още комисар Антон Антонов - началник на отдел „Пътна полиция” в Главна дирекция “Национална полиция”, директорите на Областните дирекции на МВР в Благоевград, Смолян, Хасково и Кърджали, директорът на РДГП-Смолян и др. От гръцка страна пък присъстваха началникът на полицията на Източна Македония, директорите на полицията в Ксанти и Драма, и началниците на Пътна полиция в двата града. 

Теодора ХРИСТОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар