понеделник, 3 декември 2012 г.

ДЕВИН СТЯГА ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ


ЗАРАДИ БОЛНИЦАТА - ЗА 12.12.2012

 Гражданско неподчинение стягат за сакралната дата 12.12.2012 г. девинци, защото се чувстват нечути досега с искането си за своя болница. Не можем да разкарваме хората по студа да правят протести, докато те нямат дори хляб по домовете си, заяви вчера председателят на Инициативният комитет Валентина Павлова. Но подчерта, че в Де
вин вече не вярват, че тяхната МБАЛ ще отвори врати. Нищо против нямаме нито срещу Смолян, нито срещу лекарите от “Д-р Братан Шукеров”, благодарни сме за помощта им. Но нас не ни устройна устно направеното предложение от министър Десислава Атанасова за отваряне на болница като Оряховската, обясни тя. Нашата болница обслужваше три и то планински общини с разпръснати населени места и няма как в нея да има само две отделения - вътрешно и неврологично. Докато за Оряховската, при равнинен терен това е нормално, съпостави още Павлова.
Затова в идните дни от населено място на населено място ще обявим позицията си и който иска, нека се присъедини към нас на 12 декември, заявиха още от Инициативния комитет. И обявиха, че докато не видят болницата си отворена, няма да спрат.
Анета ТОДОРОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар