понеделник, 16 юли 2012 г.

ЗА ПОШЛА ДЕКЛАРАЦИЯ СРЕЩУ ОБЛАСТНИЯ: МИЯТ СИ РЪЦЕТЕ С НИКОЛА БОЯДЖИЕВ

*Прокуратурата прекрати преписката за разпространяване на обиди и клевета

*От сектор БОП засекли, от чия поща е пратено съобщението

Николай Бояджиев
Измиват си ръцете с Николай Бояджиев, който не им мълчи, но цял Смолян знае, кой е написал декларацията срещу областния управител. Тя съществува 2 месеца по-рано, преди да бъде разпратена през март от имейла на ГЕРБ. И аз съм я знаел, защото са ми я пратили, но от 80-те човека, които са я подписали няма нито един от Рудозем, защото ГЕРБ тук нямаме ръководство, а и не стоим така, както им се иска в Смолян, заяви вчера екскметът на миньорската община Николай Бояджиев. Той бе обявен като поръчител на пошлата и с груб език компроматка, пуснатата срещу областния управител инж. Стефан Стайков, за която “Родопи ВЕСТ” писа още на 20 март, веднага след като се появи декларацията. Ден по-рано тя бе разпратена до всички медии в региона от името на ГЕРБ и от електронната поща на партията. Вестникари дори публикуваха на два пъти пълния й текст, въпреки че в него бликат обиди и клевети по адрес на инж. Стефан Стайков и на заместника му, настоящия депутат Недялко Славов. Та, който не я е прочел, и той да се запознае с писанието от очевидни глупости. 
В четвъртък Районната прокуратура в Смолян постанови отказ да се образува досъдебно производство и прекрати преписката, образувана по сигнал на областния управител и народния представител Недялко Славов, във връзка с изпратената Декларация, адресирана до Премиера на Република България Бойко Борисов, с копие до МВР-министъра Цветан Цветанов, с която се разпространява злепоставящо съобщение за двамата управници, обиди и клевети.
След извършената проверка от Сектор БОП - Смолян, е установено че имейлът gerb_smolyan@abv.bg, е използван и регистриран в София. А зад кутията gerb_smolyan@abv.bg  ползвателят е Хайри Лошев от рудоземското село Чепинци. Според прокуратурата Лошев обяснил, че Бояджиев го помолил да направи такава електронна пощенска кутия и да разпрати от нея някакви документи, които му пратил около 20: 40 ч. вечерта. Той ги разпратил на 19.03.2012 г. в 04.53.21 ч., но не бил преглеждал файла. Самият Бояджиев обаче отрича да е имал каквото и да е отношение към въпросната Декларация, сочат от държавното обвинение. Освен медиите обаче нито премиерът, нито МВР, още по-малко прокуратурата са получили писмото, установили от Сектор БОП. 
Затова държавното обвинение приема, че няма достатъчно данни, от които да се направи основателно предположение, че е било извършено престъпление от общ характер - по чл. 286, ал. 1 от НК (набедяване).  
Лошев е попаднал на декларацията и като изкушен от журналистиката, я е пуснал по интернет, за да проследи реакцията, която ще предизвика, но тя е твърде глупаво написана, за да ми я приписват. А и нямам личен интерес да се включа в нея, категоричен бе вчера Бояджиев.   
Цялата работа ми напомня за “Архипелаг “Гулаг”, защото ако има нещо, за което се борихме последните 20 г., то беше човек спокойно да изкаже мнението си. И най-лошото е че, същите онези наследници на партийните секретари и функционери от времето на комунизма отново взеха политическата власт навсякъде, без оглед коя е политическата сила. Нима е тайна, че един от лидерите тук, водещото лице на ГЕРБ в Смолян се оказа, че не е надскочил мисленето на баща си като офицер от ДС, напомни екскметът, който е от първите лица на партията на Борисов в Рудозем и областта изобщо. Истината е, че политическото ръководство на ГЕРБ в Смолян е болно от власт. Авторите на декларацията, които са: зам.-областният управител г-н Чавдар Фурлански, политическата визитна картичка Костадин Каранлъков, Васил Кисьов, който е член на националното ръководство на ГЕРБ - Предприемачи, има една личност от Рудозем, подвизаваща се под псевдонима Вери - са искали с нея да предизвикат политическа дискусия вътре в самия ГЕРБ, категоричен бе Бояджиев.
Но сега се опитват да си измият ръцете с мен, тъй като аз казвам това, което мисля, заявявам позиция без значение, дали тя ще се хареса от политическото ръководство. Затова ми и създават проблем. Същото го е имаше и при Иван Костов, Христо Бисеров и други големи юнаци на българския преход, но къде са те в момента..., попита риторично Бояджиев. И обясни, че не би се занимавал с дела срещу никого - да обяснява, че няма сестра.
Ани ЛЮБЕНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар