събота, 21 юли 2012 г.

СМОЛЯН Е НЕДЕЛИМ

За първи път стара и нова управа – заедно

За първи път стара и нова управа на града се изправиха заедно, за да открият най-големия проект за последната една година в Смолян - нейната пешеходна зона. За първи път сякаш БСП и ГЕРБ откриха, че Смолян е неделим, а неговият просперитет е в ръцете на управляващите, независимо от коя политическа сила са.
Да е пълен площадът с детска глъчка и с игри, и ние-гражданите на Смолян, да пазим това, което имаме, заяви пред препликналият от празнично пременени възрастни и малчугани, Стар център кметът Николай Мелемов. Той покани до себе си предшественичката си на кметския пост Дора Янкова, с което кавалерски й отдаде дължимото за новата придобивка на родопчани.
Щастлива съм, че преди 2 г. реалното членство в ЕС ни даде възможност да кандидатстваме и с проекти да променяме градовете и качеството на живот в тях, отбеляза пък екскметът Янкова. И напомни, че днес децата вече има къде да играят, а фонтанът в центъра на града ще разхлажда в жежкото лято. Радвам се, че в града има приемственост, след месец в кв. Устово, ще се открие чаршията, а после и улиците “Боровец” и Станковица”, успех на кметската управа, пожела тя. И като областен лидер на БСП вметна: “Нека развитието на града да не ни разделя политически”.
Съдбата на Смолян и неговото развитие не може да минава през различни партии, това казахме и на министър Томислав Дончев при първата копка през есента, припомни пък областният управител инж. Стефан Стайков. И от името на премиера Бойко Борисов поднесе извенения към родопчани, че не присъства на техния празник. Сутринта министър-председателят не потвърдил идването си заради събитията, разтърсили страната, хвърлили я в униние и траур. С това той визира трагедията, разиграла се преди два дни на летището в Бургас.И поздрави кмета Мелемов, че е успял да спази сроковете за реализацията на проектите за градска среда, които са на стойност 5 016 956 лв.
Докато течаха кратките речи с послания за единението на града, малчуганите не спряха да се пускат по пързалката, а най-смелите хвърчаха чак до небето с люлката. Самодейците от две читалища извисиха гласове, а родопските гайди огласиха чак съседните баири. Малки и големи, заели стратегическите места край многобройните пейки, разположени амфитетатрално на парка и край самия фонтан, се радваха искрено на слънчевия ден и новия облик на площада. А най-много на приказките за единомислие, които предизвикаха и бурни ръкопляскания.
Анета ТОДОРОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар