понеделник, 2 юли 2012 г.

РОКАДАТА В СМОЛЯН Е ФАКТ:МЕЛЕМОВ ВЗЕ ЗА ЗАМ. СЪУЧЕНИЧКА, НЯМАЛО КОАЛИЦИЯ

* Досегашният кметски заместник много пътувал до София, а ресорът му искал да е тук, падналите камъни на отсечката от Устово преляли чашата

Мария Палагачева
С Мария Палагачева сме съученици от втори клас, доказан специалист, строителен инженер е, заяви вчера кметът на Смолян Николай Мелемов, след като обяви, че от същия ден рокадата, за която “Родопи ВЕСТ” писа, в петък е факт. И заместникът му арх. Георги Даскалов е освободен, а на негово място е сестрата на бившия областен управител и настоящ съветник Димитър Палагачев.
Няма коалиционно споразумение, с никого не съм водил разговори, отрече той новата кандидатура да му обезпечава гласа на нейния брат в ОбС. Това е лично мое решение като кмет. Не е обсъждано в ГЕРБ, нито другаде.
Общината е различна от частния бизнес, там като си поставиш една задача и я свършиш, може да си почиваш и да не ходиш на работа. А в Общината ми трябва човек, който 7 дни да бъде на разположение, защото не можеш да предполагаш кога ще изникне работа. Докато арх. Даскалов си ходеше много често до София, поясни още Мелемов. Не работи с темпото, с което е необходимо. Камъкът не смята кога да падне, той си пада, когато реши, съпостави още градоначалникът, с което даде да се разбере, че срутването на скали по отсечката от Устово към Смолян е капката, преляла чашата на търпението му, тъй като разчистването там се проточи към месец.
По закон имам право да освободя заместника си по целесъобразност, когато реша, подчерта той, което би трябвало да изправи на нокти и другия му заместник, който бе на брифинга. Но управникът успокои, че няма да има други рокади, ако не изникнат.
Секторът му е проблемен - инфраструктура, стълбища и т.н. и това изисква постоянно този заместник да е на място.
Бяха други времена, когато се отчитаха роднинските връзки, сега не играят, отрече да има договорка и на тази основа за новото назначение Мелемов. Изобщо не съм се сещал, нито имам договорка с Палагачев, заяви още той, визирайки братът на новия си заместник. Решението не е емоционално, не е свързано с бъдеща обществена поръчка, не е имало и противоречие между нас, отби още журналистическите питания кметът. Мария Палагачева идва от одиторска фирма, хиляда лева ще й е заплатата в Общината, стана ясно още на брифинга.
Ани ЛЮБЕНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар