събота, 1 септември 2012 г.

ОТВОРИХА ГКПП-ЕЛИДЖЕ ЗА ПРАЗНИКА НА РУДОЗЕМ

За първи път

ГКПП-Елидже над Рудозем функционира за първи път в своята история от вчера. Поводът е 3-дневният празник на града, който започна от петък. От 8 часа вчера пунктът е отворен, само че в посока от Гърция за България. И ще работи до неделя, за да могат гости от южната ни съседка да пристигат за тържествата в пограничния град. Предварително е взето съгласието на министерството на външните работи, което е позволило в името на добросъседските отношения комшиите да дойдат на гости и да се върнат отново през същия пункт. Макар че могат да излязат и през ГКПП-Златоград. За българи обаче Елидже не функционира и те не могат да го ползват като врата към Бяло море, напомнят от Гранично. 
Нямаме побратимени общини, но сме поканили градоначалниците на Ксанти и Мики, с които поддържаме добросъседски отношения, посочи вчера градоначалникът на Рудозем Румен Пехливанов, по чието желание е задвижена цялата процедура по отварянето на пункта за тази 3-дневка.
В действителност различните празнични прояви в града със спортни надпревари и културни събития вървят вече цяла седмица. Снощи многобройните гости, а и домакините-родопани се насладиха на изпълненията на фолк дивата Галена, докато тази вечер на сцената ще изгрее талантът на Тони Стораро.
Анета ТОДОРОВА  


Няма коментари:

Публикуване на коментар