събота, 1 септември 2012 г.

КМЕТЪТ РУМЕН ПЕХЛИВАНОВ:ПОДРЕДИХМЕ КЪЩИЧКАТА И ОТБЛОКИРАХМЕ ПРОЕКТИТЕ

тежка година от мандата

Много трудна първа година от мандата и много тежки 10 месеца - основното ни усилие бе да си подредим къщичката, т.е.общината. Заварихме блокирани стари проекти. Оказахме се в безизходица и имаше вероятност да загубим проекти за над 4 млн.лв. Но успяхме на сто процента да ги запазим. Разработихме и нови проекти за над 30 млн.лв., които сме внесли пред различни донори. Очакваме да бъдат разгледани, защото засягат водоснабдяване, канализация, изграждане на спортна зала и спортни площадки, улици и не на последно място пътища. Разработките са по Програмата за селските райони, МРРБ и Оперативната програма за Околна среда.
Учениците ще започнат тази есен в двете обновени гимназии. Приключват ремонтите в учебните заведения в Чепинци и Рудозем. Подменено е водоснабдяването, покривите и улуците.
За съжаление, Общината ни бе подредена сред т. нар. фалирали общини. Но с начертаните проекти се надяваме, а и вярвам, че идната година ще започнем стартово и ще се подредим сред водещите за страната общини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар