сряда, 16 май 2012 г.

ЗЛОВЕЩА НАХОДКА В “ЦАНКОВ КАМЪК” - НАМЕРИХА УДАВЕН ИЗЧЕЗНАЛИЯ ДЕВИНЕЦ

Зловеща находка откриха във водите на яз. “Цанков камък” местни рибари. В неделя около 18.20 ч. край Девин, в началото на града току срещу магазина на “Чечосан” в уширението на водното огледало се натъкнали на труп. И веднага алармирали полицията. Съмненията им, че са открили изчезналия преди около два месеца техен съгражданин, се оказали верни, става дума за 60-годишния Вилян Арнаудов. Мъжът е обявен за общодържавно издирване, след като на 22.04.2012 г. напуснал дома си. Два дни го чакала съпругата му да се появи, преди да подаде сигнал в девинското РУП, разказват от града на минералната вода.
Мъжът работел в дърводелски цех като гатерист, има и деца, но имал още доста до пенсия, сочат от Девин, потресени от инцидента. 3 пъти водолази претършуваха дъното на язовира, обхождаха с лодки, но едва сега вълните са извадили тялото на показ, припомнят безрезултатните усилия по търсенето запознати.
При извършения оглед първоначални данни за насилствена смърт не са установени, посочи вчера ОДП-Смолян. Тялото на починалия е извадено от водата от екип на РС ПБЗН - Девин, след което е транспортирано в смолянската МБАЛ за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство.
Все още няма данни обаче за другия изчезнал, почти по същото време, от региона човек - 77-годишната Станка Шукерова от Бостина. Тя се издирва безрезултатно от 18 април.
Лили БЛАЖЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар