четвъртък, 10 януари 2013 г.

ЛАЗЕРНА ОПЕРАЦИЯ НА "ПЕРДЕ" ПРАВИ "МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР - МАДАН"

Безкръвна хирургия
* Методът се прилага от столичния д-р Андрей Маринов и очната лекарка д-р Галя Драгнева, 800 лв. е намесата, в нея влиза и стойността на лещата

За първи път през месец декември в Мадан са извършени 20 успешни безкръвни операции за премахване на вътрешно перде - катаракта и поставяне на вътреочна леща (общопознато като лазерна операция на перде). Хирургичните намеси са дело на “Медицински център- Мадан” ООД, заяви за в-к ”Родопи ВЕСТ” управителят на центъра д-р Мариана Георгиева.
В операционния екип участват специалистите по очни болести д-р Андрей Маринов от специализираната болница за активно лечение по очни болести - “ЗОРА -ООД” в София и д-р Галя Драгнева от маданския център - разясни д-р Георгиева. Тя допълни още, че операцията е на стойност 800 лв., като включва и самата леща. Условията за престоя на пациентите са много добри - предоставят се стаи с две легла, самостоятелен санитарен възел, телевизор и хладилник. Осигурена е и болнична храна, а медицински персонал се грижи постоянно за комфорта на пациентите.
Лекарите - специалисти по очни болести коментират, че предимно хора над 55- годишна възраст страдат от този проблем, но не са малко и тези, които в млада възраст се нуждаят от оперативно лечение по същия повод, като 36-годишната Милена Гудева от Мадан. Младата пациентка чистосърдечно благодари на целия професионален екип за възвърнатото й зрение след подобна безкръвна операция.
В началото на 2013г. расте броят на пациенти от цялата област и чужди граждани, пожелали да се оперират по този метод, сочи не без удовлетворение управителят на центъра д-р Георгиева. Показаният интерес е доказателство за професионализма и коректността на лекарския екип, както и за успешния старт на начинанието, което е единствено засега в Смолянска област.
Сийка КЕТЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар