четвъртък, 17 януари 2013 г.

"ОПЕЛ" СЕ ЗАБИ В СТЪЛБ



Зверски удар



* 20-годишен потроши преди обяд лява ръка и десен крак, изкълчи и левия крайник вчера в Смолян на Главна пътна комуникация

"Опел" се вряза по сред бял ден в стълб за улична лампа на Главна пътна комуникация в Смолян. Колата е солидно намачкана от почти челния удар, а водачът й 20-годишен младеж, много потрошен едва е изваден от автомобила и веднага откаран в смолянската МБАЛ.  
Катастрофата става на 16 януари около 11.10 часа на ул. "Петър Берон". Шофьорът С.Т. от Смолян не е успял да овладее возилото и то излиза извън пътното платно, удряйки се в стълб, потвърди ОДП вчера. Младежът е с фрактура на лява ръка и още една - на десен крак. Има и изкълчен ляв крак, сиреч тялото му е претърпяло солидно мачкане докато "Опелът" е ставал на мекица при удара. Цяло чудо е, че няма травми на главата и тялото, сочат очевидци на ПТП-то. Няма опасност за живота на С.Т. Смолянчанинът не е употребил алкохол, показва дрегерът, а кръвната проба на раненият ще стане готова в последствие. Тепърва ще се изясняват и причините за катастрофата, сочи полицията, но не изключва движение с несъобразена с пътя скорост, която обикновено примамва водачите при движение по Главна пътна комуникация.
Вчера преди обяд времето в Смолян бе кишаво, районът е синевица и е възможно колата да е попаднала и на заледен участък от пътя, коментират още шофьори.
Факт е, че почистващите фирми не навсякъде си гледат добросъвестно работата. Малка снегопочистваща машина с едно гребло вчера от 9.15 часа до 13 часа се опитваше не много успешно да се справи с отсечката от завоя на Крива река към Превала. Коловозите по трасето от към Смолян си стояха за разлика от участъка откъм Стойките, който до обяд вече бе "излизан", но и още в 9.15 часа личеше, че е солидно чистен.                 

Лили Блажева

Няма коментари:

Публикуване на коментар