петък, 25 януари 2013 г.

ЩЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ





Трябва да се укрепи общинското здравеопазване, защото то е най-близо до хората, заяви днес лидерът на ПЕС Сергей Станишев пред гражданите на Девин. Той отбеляза, че социалистите поемат ангажимент след вота това лято да се възстанови общинското здравеопазване в общината.

Според него случилото се с болницата, която от тук обслужва населението на 3 общини, е пълен скандал и е пряк резултат от политиката на управляващите. „Те икономисват на гърба на хората, гледат на здравеопазването като счетоводители", изтъкна Станишев. И напомни, че при предишното правителство за общински болници се даваха допълнително целеви средства - около 100 млн.лв. годишно. „Тези пари даваха финансова стабилност", поясни още той. И бе категоричен, че здравеопазването не може да бъде просто пазар, а е отговорност на държавата. „Не може да се закриват болници, ако няма алтернативно и гарантирано лечение на хората, така че да получат ефективна спешна помощ", категоричен бе той.
С възгласи - „Искаме си болницата, стига лъжи" - посрещнаха Станишев вчера в Девин. А 80-годишната, пенсионирана учителка Спаска Касапова му поднесе голям букет с червени рози пред повече от 300 души в голямата зала на читалище „Родопска просвета".
А жителите на града поставиха своите проблеми като: липсата на качествено здравеопазване, безработицата и масовата емиграция на младите хора. Работници по социалните програми сезираха Станишев, че често се бавят месечните им възнаграждения.
Самият Станишев, областният лидер на социалистите Дора Янкова, депутатът от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски, кметът Цветалин Пенков, общинският съветник Николай Мартинов и граждани поднесоха цветя пред Паметника на загиналите девинчани в освободителните войни.

Жулиета МЕТОДИЕВА


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар