четвъртък, 10 януари 2013 г.

ПО ЕДИН КАНДИДАТ ЗА ШЕФ НА ОТДЕЛЕНИЕ В МБАЛ

След първата пресявка на конкурса

По един кандидат има за началник на отделение в МБАЛ “Проф. д-р Асен Шопов” в Златоград. Това оповести вчера шефът на административно стопанския блок Антон Ушев. И добави, че назначената комисия е прегледала във вторник 7-те кандидатури за шефове и една - за главна медицинска сестра и е потвърдила, че всички отговарят на изискванията и ги е допуснала до втората част на конкурса - събеседване. Той пък ще се проведе на 16 януари в присъствието на директорите на РЗОК д-р Кузман Гелов и на РЗИ д-р Мими Кубатева, както и на председателя на комисията по здравеопазване в ОбС Кирил Даскалов.
Кандидати за местата за настоящите началници на отделенията, чиито 3-годишни договори са изтекли, а за главна медицинска сестра кандидатства момиче, работило в Кърджали, но родом от Неделино, поясниха още от Златоград. Конкурсът е за отделенията по: “Детски болести”, “Хирургия”, “Акушерство и гинекология”, “Вътрешни болести”, “Неврология”, Образна диагностика” и “Клинична лаборатория”. Всички кандидати се очакваше да представят писмени идейни проекти за развитие и перспективи пред отделението, за което ще отговарят. Но обвързано с условията на конкуренция и ограничен финансов ресурс, при които им се налага да работят в днешно време. Освен 5 г. стаж по специалността като лекар, от медиците се иска и да не работят в друго, конкурентно на МБАЛ-Златоград, лечебно заведение. За главната медицинска сестра пък изискването за стаж е 3 г., но и нейната работа е обвързана с идеен проект.
Отделенията работят нормално от новата година, потвърди управителят на болницата д-р Ерол Чинар. До провеждането на конкурса всички началници на отделения са с временни договори, добави пък Антон Ушев. И като завеждащ стопанския блок уточни, че златоградското болнично заведение няма проблеми не само с покриване изискванията за налични лекари, но и за апаратура. Скенерът в отделението за “Образна диагностика” работи още от месец октомври, като повредената тръба е подменена с новозакупена. Стойността й е 34 хил.лв., но 15 хил.лв. отпусна Община Златоград, а част от средствата дариха местни фирми. Все още не сме изплатили цялата сума, но с фирмата-доставчик имаме договор това да стане до една година, без да има оскъпяване. А тя самата е избрана с обществена поръчка, за да няма никакви съмнения в избора на доставчик, поясни още Ушев.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар