вторник, 5 февруари 2013 г.

ИЗПРАВЯТ НА СЪД НАСИЛНИК

* 44-годишният Садкъ Н. С. пребил и плашил с нож 17-години по-възрастна от него жена докато я изнасилвал

Днес тръгва делото за изнасилването на 61-годишна жена от Рудозем, станало посред бял ден. Според обвинението на прокуратурата 44-годишният Садкъ Н. С. заплашил с нож с 8 см. острие жертвата си - 17-години по-възрастна от него жена, докато я изнасилвал. Драмата за 61-годишната С.С.М. се разиграла на 12.11.2012 г. около 11.00 часа в пограничния град. Използвайки сила - удряйки я в главата и демонстрирайки възможностите на сгъваемо ножче с дървени дръжки, съденият за различни престъпления мъж успял да сломи съпротивата й. Заканите: “Ще те убия”, “Ако знаеш много, веднага ще те убия, хич не ми пука”, хвърлили в ужас жената, която била наясно, че той е лежал в затвора. И може да изпълни заканата си. Не му повлияли нито молбите на С.С.М., нито фактът, че тя има дори внуче и не му е нито на годините, нито на желанията.
И както вече “Родопи ВЕСТ” писа още при разплитането на случая през ноември, за вземане на мярката “задържане под стража” спрямо насилника съдът прие, че насиненото лице на рудоземчанката  е достатъчно доказателство колко “доброволен” е бил актът, както се опитва защитата на подсъдимия да прокара.   
Роденият в село Бяла река мъж е с основно образование, безработен от дълги години, той е осъждан многократно от 2010 г. насам. Месец преди да извърши изнасилването е бил пуснат от затвора където е изтърпявал наказание “лишаване от свобода”. 
Днес прокуратурата му повдига обвинение за изнасилване - престъпление по чл.152 от НК - сиреч привел е жертвата в безпомощно състояние със сила или заплаха и то при опасен рецидив. Затова 44-годишният мъж рискува до 8 г. затвор.
Жулиета МЕТОДИЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар