четвъртък, 7 февруари 2013 г.

ТАНДЕМ ОСТАВА ЗАД РЕШЕТКИТЕ

ЗАРАДИ КИЛО И ПОЛОВИНА КАНАБИС 

* Смолянчанинът Мариян Мишуров и Маданчанинът Росен Младенов внесли наркотика от Гърция през ГКПП-Златоград, на пункта с обиск ги разкрили униформени 

32-годишният Росен Младенов от Мадан и 29-годишният Мариян Мишуров от Смолян остават в ареста за 72 часа, постанови мярката Окръжна прокуратура - Смолян в понеделник.
Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за контрабанда на 1640 гр. канабис. Наркотичните вещества са внесени у нас от Република Гърция на 04. 02. 2013 г., когато около 15:50 часа тандемът е разкрит при проверка и претърсване на колата им на ГКПП - Златоград. Двамата били във “Форд Мондео”, управляван от 51-годишната Т. М. от Мадан. 29-годишният смолянчанин Мишуров е познат на полицията за кражби, управление на МПС след употреба на алкохол и хулигански прояви. При проверката униформените установили, че той пренася в себе си 210 гр. суха тревна маса, увита в полиетиленов плик, а у Росен Младенов са намерени 418 гр. суха тревна маса, увита в полиетиленов плик. При направения полеви наркотест тревата реагирала на канабис. След извършено претърсване на автомобила, в кухина от долната страна до резервната гума е открит найлонов плик, също натъпкан със суха тревна маса, която реагирала като марихуана. Става дума за 1012 грама. Полицаите прибрали двамата в ареста с 24-часова мярка задържане. И  претърсили дома на Росен в Мадан. Намерени са още 4 грама суха тревна маса, пак марихуана. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 242 от НК, под наблюдението на Окръжна прокуратура - Смолян. Разследването се провежда от Сектор “БОП” на смолянската полиция, под прякото ръководство и надзор от страна на държавното обвинение.
В срок до 08. 02. 2013 год. наблюдаващият прокурор ще поиска от съда налагане на мярка за неотклонение задържане под стража, съобщи вчера говорителят на Окръжна прокуратура Иван Спиров. И уточни, че за този вид престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от десет до петнадесет години и глоба от сто до двеста хиляди лева.
 

Жулиета МЕТОДИЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар