събота, 9 февруари 2013 г.

КМЕТ ЩЕ ПЛАЩА НА НАКЛЕВЕТЕНА МАГАЗИНЕРКА

ОТ НИЩО - НЕЩО* Михаил Василев прие безусловно извинение в медиите към Йорданка Мусорлиева, ще й плаща и обезщетение от 800 лв., а с разноските и държавната такса сумата му набъбна на 1362 лв. 

* “Език кости няма, но кости троши”, напомни иносказателно съпругът й Христо Мусорлиев, докато слуша постигнатото споразумение по делото

Наклеветената магазинерка Йорданка Мусорлиева получи правосъдие в четвъртък, а кметският наместник на село Полковник Серафимово ще й се извини. Жената заведе дело срещу Михаил Василев затова, че управникът е разгласил позорни обстоятелства срещу нея в печатни медии, сайтове, а и на сайта на селото. В действителност на 6 декември 2012 г. Михаил Василев бе качил във фейсбук снимката си, нашарена с мустаци и турски фес, която била поставена до експозицията, посветена на 100 г. от Балканската война. Обвинението му бе, че Мусорлиева е повредила таблата на изложбата, защото само тя и той имали ключове от помещението. А епитетите по адрес на родопчанката не бяха хич лицеприятни. Въпреки, че никак не се връзват обстоятелствата жена, и то сериозна като Мусорлиевар да се занимава с детски щуротии - шаркане по портрети, пък били те и на кмета. Обвинението обаче бе тиражирано в няколко вестника, дори и в “24 часа”, копирано бе и из най-различни сайтове. Засегнатата магазинерка даде на съд управника затова, че е уронил престижа й. А пред Темида обясни, че това не е единственото обвинение по нейн адрес. Василев писал срещу нея писмо дори до работодателя й управителя на кооперацията, в чиито магазин тя работи. А отрицателното му отношение към нея явно се диктува единствено от факта, че е съпруга на бившия кмет на Полковник Серафимово Христо Мусорлиев.
В четвъртък Темида даде шанс за помирение на двете страни, за да не се стига до наказателна отговорност, както бе заведено делото срещу управника. В крайна сметка Василев и Мусорлиева се споразумяха. А условията одобри Районният съд на Смолян,давайки едномесечен срок за изпълнение. Василев прие да се извини публично в медиите, тиражирали обвиненията му, както и на сайта на селото. И да декларира, че написаното не отговаря на истината. И да изплати 800 лв. неимуществено обезщетение на магазинерката за причинените притеснения. 50 лв. е държавната такса върху тях, плюс още 12 лв. в полза на съда. 500 лв. са и разноските по делата, които той поема. Или цялата история ще му коства 1362 лв. В споразумението съдът вписа, че ако Василев не се издължи в едномесечния срок, Мусорлиева има право да си извади изпълнителен лист и да си прихваща средствата от кметската му заплата. Той обаче се подписа и под изричното условие, да спре да отправя нападки срещу нея и срещу семейството й. А при четеното на условията на споразумението присъстващият в залата екскмет Христо Мусорлиев напомни народната поговорка: “Език кости няма, но кости троши”. Докато съпругата му Йорданка  посочи, че не е водила делото за пари. А за да изчисти името си пред своите съселяни.
Големи деца имаме, как ги възприемат в обществото след подобни обвинения по адрес на родителите им, попита риторично жената. И обясни колко притеснения е набрала в предходните месеци било заради тези публикации, било заради други негативни към нея действия от страна на кмета, който вероятно чак сега е осъзнал какво е направил.                   
Анета ТОДОРОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар