сряда, 22 август 2012 г.

АЛПИНИСТИ МИЯТ И РЕМОНТИРАТ "ГОРУБСО"


За първи път

За първи път от 28 години алпинисти ще мият мраморната облицовка на сградата на "Горубсо-Златоград" в града на Дельо войвода. Поводът е предстоящия празник на миньора, но и желанието на собственика инж. Николай Вълканов да потегне обекта, който е в центъра на пограничния град, и от миналата година е българската порта към южната ни съседка Гърция.
За първи път откакто е построена сградата през 1984 г., й правим основен ремонт, макар че малки козметични ремонти са правени във времето, посочи вчера изпълнителният директор на рудодобивното дружество Ружа Бодурова. Населените с нейни хора два етажа се обновяват напълно. Освежават се кабинетите, санитарните възли се изграждат почти наново, обзавеждайки се с нови фаянс и теракота. Сменят се изцяло ВиК-инсталациите на цялата 6-етажна сграда.
Към 300 хил.лв. се влагат в това начинание. Досега в "Горубсо-Златоград" са правени не малко капиталовложения, но с предимство е било закупуването на техника и съоръжения, които да влязат в производството и едва сега имаме възможност да обърнем внимание на базите, вмята изпълнителният директор Бодурова. В същото време крупен ремонт върви и на сградата на стола, който обслужва рудника и ЕОФ в Ерма река. Напълно се подменя там покривът, за да посрещне обектът спокойно идващата зима.


Няма коментари:

Публикуване на коментар