неделя, 19 август 2012 г.

ПРЕД "ТОП СТАРС" ЛЯТНА ГРАДИНА С ШАДРАВАН ПОСРЕЩА ГОСТИ


* Визитката на Смолян сме, от нас почва пешеходната зона, обяснява инвестицията си собственикът на елитното заведение Атанас Чорбаджиев

Лятна градина с шатри и шадраван откри към емблематичното си заведението си “Топ старс” в  Смолян Атанас Чорбаджиев. От нас започва пешеходната зона, тя дава визията на Смолян и това задължава, обяснява собственикът на дискотеката. Виждал съм такива фонтани в чужбина и страната, затова настоях за фонтана - да охлажда в жегите и да създава радостното настроение, подчерта той.
Повече от 200 лв. му струва на месец само тока, който върти водата, но красотата иска жертви. 3-те шатри пък, които са в комплект със завесите
са поръчка от “Баумакс”-Пловдив и вървят по около 300 лв. едната. Плетените пейки с възглавничките са внос от Гърция. А за разведряване на площадното пространство има доставени огромни палми. Дърво и камък са си дали среща, за да получи входът на заведението терасовиден вид, а масите да се разчупят на няколко нива.        
Винаги съм държал на визията, но и на качеството на предлаганите стоки, издава рецептата си за привличане на клиенти Чорбаджиев. Той пръв в Смолян още от миналата година предлага турско и гръцко кафе на пясък. Доставя го специално от Турция и Гърция, а барманите му го варят в джезве, за да запази аромата на уникалната за комшиите ни напитка.
За разлика от колегите, не правя икономия от кафето - напротив, по разценка то се прави от 6 гр., но при мен се слагат 7.2 грама, за да си заслужава кофеиновата напитка, разказва още той. От миналото лято тук се сервират и сладоледените десерти, а витрината може да задоволи всеки вкус - от на най-малките фенове на сладоледи, до изисканите дами-ценителки на сладките глезотии. 
За да са спокойни пък майките, че децата им също ще се забавляват, докато те си пият кафето с приятелки, 5 кончета и автомобилчета са на разположение на малчуганите. Люлките работят само срещу левче и не само забавляват децата, но и ги учат на чисто български песнички, забравени отдавна от съвременните ни песнопойци, които предпочитат чалгата.
Ани ЛЮБЕНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар